neděle 13. dubna 2014

Nedělní miniglosy č.265

Česká vláda řeší aktuálně místo dohodnutých bodů z koaliční smlouvy jako svou nejvyšší prioritu nepříjemnou a nečekanou situaci: Kvůli teplé zimě a brzkému jaru budou pravděpodobně všechny stromy na začátku května již odkvetlé, což brání naplnění české tradice líbat se na prvního máje pod rozkvetlým stromem. "Problém budeme řešit dovozem speciálních severských třešní, které kvetou o něco později," řekl nám předseda speciálně ustanovené meziresortní komise, "což je sice správné koncepční řešení, ale bude mít efekt až za několik let." Okamžité řešení nabízí ministr financí Andrej Babiš: "Není to nic složitého. Když mi dáte příslušné pravomoci, zařídím to tím nejjednodušším způsobem, jak jsem zvyklý ze svých firem: Prostě nařídíme, že první máj se letos bude slavit už 15. dubna."
-----------------------
Hokejisté českého týmu Lev Praha se v ruské Kontinentální hokejové lize probojovali nečekaně až do finále Gagarinova poháru. Jejich postup ale dělá vrásky ruským majitelům soutěže: "Jiné než ruské týmy jsou v soutěži proto, abychom soutěž zpestřili a mohli jsme přes ně lépe prosazovat své ekonomické zájmy v Evropě," řekl nám prezident věhlasné hokejové soutěže, "ale rozhodně ne proto, aby naši krásnou a velkolepou ruskou soutěž vyhrávaly!" Experti proto předpokládají, že ruští majitelé provedou před novou sezónou drobné změny v chodu pražského klubu, a ten vstoupí do nového ročníku už ne jako tradiční Lev Praha, ale s novým a realitě lépe odpovídajícím názvem Neškodné veverky Praha.
 
-----------------------
Po pouličních bitkách fotbalových fanoušků Slavie Praha dostáli někteří z nich doslova přezdívce slávistického klubu "sešívaní", protože jejich tržné rány bylo třeba sešít několika stehy. Kromě lékařů pak několik fanoušků sešívaných zašili i příslušníci České policie.
-----------------------
Novým policejním prezidentem se stal dosavadní náměstek Tomáš Tuhý. "Nové funkce se nebojím," řekl nám nový šéf policie. "Pořád je jednodušší dělat jediného policejního prezidenta, než dělat dvěma prezidentům náměstka."
-----------------------
Tajuplné místní buňky tzv. Al-Gajdiánů začaly vznikat na Zlínsku. Z organizovaných skupinek, které byly některými médii původně mylně podezřívány z podpory terorismu, se nakonec vyklubaly místní organizace sdružení občanů na podporu senátorky Aleny (Al) Gajdůškové. Jihomoravští Al-Gajdiáni hodlají sociálně demokratickou senátorku podporovat především v jejím bohulibém záměru přesvědčit české církve, aby se dobrovolně vzdaly veškerého majetku z církevních restitucí a vrátili ho zpět státu, což by pak bylo možné považovat za tzv. inverzní restituci a nikoli za znárodnění, které se vždycky o dost obtížněji vysvětluje.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.