neděle 27. dubna 2014

Nedělní miniglosy č.267

Český premiér Bohuslav Sobotka prohlásil, že česká vláda neuzná v zájmu vylepšení vztahů s Čínou exilovou vládu Tibetu. "Udělali jsme si malý průzkum v našem poslaneckém klubu," vysvětloval tento krok předseda vlády, "a zjistili jsme, že většina našich poslanců považuje TIBET za sázkovou společnost, kterou v rámci boje proti hazardu samozřejmě nehodláme podporovat." Někteří parlamentní pozorovatelé nicméně podle ne úplně jasných náznaků soudí, že prsty by v tomto rozhodnutí mohla mít i konkurenční sázková společnost ANALFABET.
-----------------------
Vítanou podporu získala v České republice poslední dobou decimovaná pravice, když astronomové oznámili, že do opozice vstoupila planeta Mars.
 
-----------------------
Ekologickou anticenu Ropák roku získal za vytrvalé prosazování výstavby kanálu Dunaj-Odra-Labe prezident Miloš Zeman. Rozptýlilo se tak původní nedorozumění způsobené překlepem zpravodaje tiskové agentury. Původně totiž média trochu urážlivě uvedla, že byl prezident oceněn cenou Rypák roku, kterou každoročně uděluje Svaz českých krtků. "Mohu uklidnit všechny zaskočené a rozrušené politology, sázkaře i pobouřené krtky, že k žádnému tak velkému překvapení nedošlo," potvrdil krtčí mluvčí. "Cenu Rypák roku dostal jako tradičně opět krteček Zdeňka Milera, již po sedmapadesáté v nepřetržité řadě od uvedení dílu Krtek a kalhotky. Pan prezident byl v letošním ročníku bohužel až třetí za stříbrným Metrostavem."
-----------------------
Hejtman kraje Vysočina a poslanec Jiří Běhounek se po dlouhém rozmýšlení, jestli zůstane poslancem nebo hejtmanem, odpovědně rozhodl i nadále vykonávat obě funkce. Aby ale nevypadal jako finanční nenasyta, bude muset se skřípěním zubů jeden ze svých platů věnovat na charitu. Kvůli zachování životního standardu proto zvažuje, že by si začal přivydělávat v některém z nočních podniků jako vyhazovač, protože většina poslanců má mimořádně bohaté zkušenosti s vyhazováním peněz.
-----------------------
Vzhledem k tomu, že dnes byli svatořečeni hned dva papežové, Jan XXIII. a Jan Pavel II., Spolek českých filmových historiků vycítil šanci svézt se na vlně papežské popularity a podal návrh na svatořečení Vladimíra Svitáčka, který hrál papeže ve Formanově filmu Amadeus. "Myslím, že Vladimír Svitáček splňuje všechny hlavní podmínky pro svatořečení, dokonce i tolik diskutovaný povinný zázrak spojený se svatořečenou osobou," řekl nám jeden z představitelů spolku. "Svitáčkova role ve filmu byla totiž tak malá, že je úplný zázrak, že si jí někdo vůbec všimnul."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.