neděle 6. dubna 2014

Nedělní miniglosy č.264

Napětí mezi ministrem financí Andrejem Babišem a předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou v poslední době stále roste. Naposledy Babiš kritizoval Sobotkův návrh uspořádat společnou usmiřovací večeři všech ministrů v pražském hotelu Anežka s odůvodněním, že jde podle jeho názoru o hotel hodinový - spurný.
-----------------------
Odpůrci letního času vstoupili do období, kdy jejich politická síla oproti zimě každý rok pravidelně klesá, protože se na všechna jednání s vládními institucemi o tom, zda má ve střídání zimního a letního času nastat nějaká podstatnější změna, soustavně dostavují o hodinu později.
 
-----------------------
Děkan Národohospodářské fakulty VŠE, Miroslav Ševčík, se pokusil uniknout z dálniční zácpy v protisměru se zapnutým majáčkem. Na vysvětlenou uvedl, že podle předpovědi počasí na jeho chytrém mobilu hrozila v místě zácpy silná dešťová přeháňka a on se obával, aby mu příliš nešplouchalo na maják.
-----------------------
Podle zdravotnických statistik se v České republice stále zvětšuje počet případů žloutenky typu A, které se lidově říká "nemoc špinavých rukou". Vláda zatím volání českých hygieniků po razantním centrálním zásahu nevyslyšela a zdůvodňuje to fatálním neúspěchem akce Čisté ruce, kterou se proti žloutence snažil bojovat již před lety dnešní prezident a tehdejší šéf vlády Miloš Zeman. "Chápu, že žloutenka může být nemocí vážnou a nepříjemnou," odpověděl nám prezident, nevrlý z toho, že jeho legendární boj o co nejčistší ruce si naše redakce dovolila považovat za neúspěšný, "ale protože naši občané podle statistik stále tloustnou a vzhledem k tomu, jak jsou lidé nuceni probírat se všudypřítomným děsivým novinářským hnojem, mám větší obavu z epidemie červenky."
-----------------------
Šéf pátracího týmu oznámil, že se pravděpodobně konečně podařilo zachytit signál z dlouho hledané černé skříňky, která by mohla odpovědět na otázku, jestli Občanská demokratická strana, která po posledních volbách zmizela z politického radaru, ve skutečnosti havarovala nebo byla unesena. Mluvčí ODS však rezolutně popřel, že by mohlo jít o skříňku černou: "Samozřejmě, všechny naše letouny jsou stále vybaveny modrými skříňkami, pouze u předsednického letounu máme z pochopitelných důvodů nově skříňkou fialovou."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.