neděle 29. prosince 2013

Nedělní miniglosy č.251

Ekonomičtí experti hodnotí vánoční poselství prezidenta Zemana jako mimořádně úspěšné. Mnozí z těch, kteří jeho sebestředný vánoční proslov sledovali, totiž rozbili v afektu svůj televizor, takže si budou muset po Vánocích koupit nový, což bude mít blahodárný vliv na vývoj HDP. Analytici vypočítali, že by mělo v letošním roce stačit 238 podobných prezidentových proslovů k veřejnosti a výsledky české ekonomiky by se mohly vyšplhat zpět na optimistické hodnoty před krizí v roce 2008, bude-li ovšem v českých domácnostech ještě co rozbíjet.
-----------------------
Lukrativní zakázku získaly barrandovské ateliéry, kde by měl do příštích Vánoc vzniknout remake slavné pohádky Tři oříšky pro Popelku. Podařilo se nám zjistit, že nová verze pohádky má být přizpůsobena rostoucímu počtu muslimských obyvatel EU, což se odrazí v určitých změnách děje především v samotném závěru, kde ztracený střevíček padne jako ulitý nejen Popelce, ale i dalším třem dívkám. Jen drobné dodatečné úpravy čekají filmovou Zlatovlásku, kde se objednavatelům velmi líbilo, že si nápadník vybírá svou vyvolenou výhradně ze zahalených žen, byť s pomocí tak nízkého tvora, jako je moucha.
 
-----------------------
Rok 2013 podle očekávání nezískal při vánočním hlasování Poslanecké sněmovny důvěru poslanců. Jak je ovšem v kraji zvykem a nikdo už se tomu nediví, dovládne tento rok bez problémů minimálně do 31. prosince v demisi.
-----------------------
Svaz českých knihkupců vzal v potaz výsledky průzkumu, podle kterého jen necelá 3% obyvatel ČR dává do vánočního bramborového salátu celer, a protože letos nestály prodeje knih za nic, český vánoční bramborový salát byl překvapivě vyhlášen bezcelerem roku.
-----------------------
Předvánočními vyjednávacími úspěchy namlsaní lidovci se rozhodli, že tři ministerstva v nové vládě jim už nestačí, ale chtějí jich vést nejméně šest, z toho alespoň jedno silové. Zbylé dvě koaliční strany s požadavkem předběžně souhlasí za předpokladu, že vláda bude mít celkem nejméně 46 ministrů. V tom případě by bylo možné naplnit i požadavek na řízení silového resortu protože lidovcům by mohl být svěřen vlivný post ministra pro vzpírání a řeckořímský zápas.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.