neděle 27. října 2013

Nedělní miniglosy č.244

Po velkolepém volebním úspěchu hnutí ANO se obratem zaregistrovala tři nová politická hnutí nazvaná pracovně NE, NIKDY! a NEVÍM.
-----------------------
Dá se předpokládat, že jako obvykle po vítězných volbách Česká sociální demokracie vymění svého předsedu, "Je to u nás taková pěkná tradice, že po volbách postupuje do čela strany její první místopředseda, a bývalý předseda si založí na vejminek nějakou jinou stranu," potvrdil Nedělním miniglosám první místopředseda ČSSD Michal Hašek. "Rovněž bych na novém postu rád využil nadstandardních vztahů s prezidentem republiky, který mi jako zkušený politický praktik dává spoustu dobrých rad. Právě dnes mi při jednání v Lánech například poradil takový skvělý fígl, který by mě samotného asi nenapadl, že bych totiž měl před příštími volbami nechat místo prvního místopředsedy pro jistotu neobsazené."
 
-----------------------
Prezident Miloš Zeman se ohradil proti tomu, že mnoho důležitých světových politiků včetně německé kancléřky Angely Merkelové bylo odposloucháváno americkou tajnou službu, zatímco on odposloucháván nebyl. Přístup amrických zpravodajců považuje za diskriminační a neoprávněně přezíravý. Jako náhradu nabídl americkému velvyslanci vlastnoručně pořízené odposlechy ze své pracovny na Pražském hradě, ze zámku v Lánech i ze svého soukromého bytu. Protože Američani zatím váhají tento neobvyklý dar přijmout, budou tajné prezidentské odposlechy alespoň vysílány na pokračování jako pohádky na dobrou noc na programu ČT Art.
-----------------------
Za velmi důležitý krok na cestě k rozvinutému koblihovému kapitalismu pokládá úspěch ve volbách jejich faktický vítěz, Andrej Babiš. Mrzí ho však neustálé připomínání jeho vztahu k totalitní Státní bezpečnosti. Podle politologů se ale v kampani hnutí ANO, které už samo svým názvem vyvolává velmi pozitivní dojem, podařilo vylíčit Babiše jako ve všech ohledech velmi pozitivního člověka, takže by mohlo být voliči naopak vnímáno nepatřičně, aby jeho celkový všestranně pozitivní obraz kazilo negativní lustrační osvědčení.
-----------------------
Zatímco v NHL byl vyhlášen hráčem týdne útočník Pittsburgh Penguins Sidney Crosby, v České republice byla díky systému preferenčních volebních hlasů vyhlášena Zvířetem týdne Zmije kroužkovaná, o jejíž existenci dosud herpetologové neměli ani ponětí.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.