neděle 20. října 2013

Nedělní miniglosy č.243

Pořadatelům Velké pardubické se podařilo zopakovat úspěch předvolební akce hnutí ANO, když nechali během dostihového odpoledne zástupce zúčastněných stájí rozdávat návštěvníkům pardubického závodiště koblihy z produkce svých stájí zcela zdarma. "Moc dobrý nápad!" pochvaloval si jeden z pracovníků Hřebčína Napajedla. My tenhle sajrajt normálně vyhazujeme, ale pan Babiš nám ukázal, že český volič si je ochotný před volbami vzít cokoli od kohokoli, jen když je to zadarmo."
-----------------------
V každoroční prestižní anketě o nejsrdnatějšího českého disidenta - poté, co získal nečekaně Truman - Reaganovu medaili za svůj celoživotní nenápadný boj proti komunismu - triumfoval bývalý český prezident Václav Klaus v kategorii Skokan roku. Experti předpokládají, že v příštím roce by Klaus mohl vyhrát i v hlavní kategorii, protože se díky několika hodnověrným svědkům podařilo ověřit jeho tvrzení, že v době komunistické nadvlády používal v tramvajích výhradně šedá sedadla a těm červeným se ze zásady vyhýbal.
 
-----------------------
Předseda Českého odborového svazu plyšáků vyzval Tomia Okamuru, aby se místo politického angažmá věnoval raději provozu své specializované cestovní kanceláře pro plyšáky. "Pokud pan Okamura ve volbách uspěje, hrozí tisícovkám českých plyšáčků, že ztratí svou cestovatelskou nezávislost a budou znovu zcela odkázáni na libovůli a preferované destinace svých majitelů." Okamurovi se tak pravděpodobně nepodaří napodobit úspěch projektu "TOP09 s podporou starostů" a vytvořit po volbách hnutí "Úsvit s podporou plyšáků". S úmyslem využít nečekaně uvolněný voličský potenciál na rozepře okamžitě citlivě zareagovala Komunistická strana Čech a Moravy vyzvořením nového volebního hesla "Plyšáci všech zemí, spojte se!".
-----------------------
Občanská demokratická strana (ODS) po zveřejnění posledních výsledků předvolebního průzkumu zásadně změnila svou volební strategii a začala vyzývat voliče, aby ve volbách podpořili především malé strany.
-----------------------
Při velkém zátahu celníků na vietnamské tržnici Sapa byly zabaveny padělky značkových výrobků nevyčíslitelné ceny. Kromě tradičních kopií výrobků známých globálních firem, které jsou zabavovány při každé razii, vzbudil největší pozornost nález velmi kvalitních padělků Miloše Zemana. "Kdyby se padělky dostaly na volný trh, mohlo to mít pro Českou republiku fatální následky. Už takhle nestíháme řešit problémy, které nám ve světě nadělá jeden Miloš Zeman, a teď se jich mohlo objevit klidně dvacet dalších v téměř srovnatelné kvalitě," řekl nám ředitel nově zřízeného Hasičského úseku Ministerstva zahraničí.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.