neděle 6. října 2013

Nedělní miniglosy č.241

Na českém pracovním trhu roste v poslední době výrazně zájem o odpolední směny. Podle personalistů je to především proto, že před volbami roste počet lidí alergických na Tomia Okamuru, kterým je zatěžko vstávat do práce ráno, protože při tom často vidí Úsvit.
-----------------------
Nepříjemným nedorozuměním skončilo vyhlášení prvního ročníku ankety Doktor Kazisvět 2013. Hlavní organizátor chtěl navázat na nerudovskou tradici a ocenit novým titulem vybraný mimořádný medicínský počin, například oživení domněle mrtvého, jako se to podařilo doktoru Heribertovi v Malostranských povídkách. Členové poroty však neměli tak dobré literární vzdělání, pochopili záměr organizátorů jinak a na cenu omylem nominovali pět největších medicínských průšvihů roku. Výsledky zmatečné soutěže byly proto anulovány a celý program byl narychlo díky mimořádnému sponzorskému daru majitele místní husí farmy nahrazen soutěží Doktor House 2013.
 
-----------------------
Zcela nové a levnější modely umělých rukou z titanu uvedla na trh jedna z českých firem vyrábějících zdravotnické potřeby. Někteří politologové soudí, že kdyby české politické strany nakoupily dostatečnou zásobu těchto pomůcek, mohlo by to snad do určité míry uspokojit poptávku českých voličů po opravdu pevné ruce v politice.
-----------------------
Český prezident Miloš Zeman vzbudil pozornost světové diplomacie svým neobratným vyjádřením, že by si přál, aby se česká ambasáda v Izraeli přestěhovala z Tel Avivu do Jeruzaléma. Ostré reakce izraelské i palestinské strany i dalších míst Zemana zaskočily, ale to nic nezměnilo na jeho odhodlání se v krizových oblastech dále osobně angažovat: "Nemůžu se zbavit dojmu," řekl nám, "že většina světových konfliktů vyplývá z toho, že v mnoha zemích bohužel vládnou normální politici a ne vlády skutečných odborníků podle mého osobního výběru, jako je to naštěstí v České republice." Pro začátek plánuje prezident Zeman alespoň rozpustit izraelský Kneset a vyhlásit předčasné volby, ze kterých by měla po nezbytných přesunech politických sil vyjít jako nejsilnější politická síla nově vytvořená Strana práce - Izraelští Zemanovci.
-----------------------
Při jednání u Krajského soudu v Praze zkolabovala soudní zapisovatelka. Naštěstí byl mezi obžalovanými dostatečný počet lékařů v čele s poslancem Davidem Rathem a Kateřinou Pancovou. Po úspěšné záchraně života paní zapisovatelky navrhlo Ministerstvo spravedlnosti, aby u každého jednání soudu byl mezi obviněnými pro jistotu nejméně jeden lékař nebo aspoň doktor práv, což je např. podle českých komunistů a jejich bohatých zkušeností z minulosti poměrně jednoduché zajistit.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.