neděle 1. září 2013

Nedělní miniglosy č.236

Nepříjemnou kauzu musí řešit společná komise Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva zemědělství: Evropská unie totiž zakázala prezidentu Zemanovi, aby měl - byť jen slabší - cukrovku. Jak nám vysvětlil ředitel Evropského institutu pro dodržování komoditních limitů: "Na cukrovku jsou zemědělskými orgány Evropské unie stanoveny jasné kvóty, a ty prostě Česká republika překračovat nesmí, takže si pan prezident bude muset vystačit s řepkou."
-----------------------
Aby uspokojila všechny uchazeče o místo na kandidátkách a předešla tak nepříjemnému rozvíření několika podaných žalob, Česká sociální demokracie se rozhodla do voleb v Moravskoslezském kraji a následně i ve zbytku republiky nasadit dva týmy. "Počítáme samozřejmě, že oba naše týmy - áčko i béčko - jednoznačně vyhrají, a my se pak po volbách rozhodneme, sestavíme-li z nich koaliční vládu nebo jestli bude jedno družstvo vládnout s tichou podporou druhého," řekl nám krajský volební manažer.
 
-----------------------
K příležitosti začátku nového školního roku informovali někteří čeští politici veřejnost o svých záměrech v oblasti školství. Zatímco komunisté se chtějí zaměřit především na vzdělávací programy pro občany se špatnou pamětí, Zemanovci chtějí zařadit životopis svého vzoru jako nový povinný předmět a TOP 09 plánuje dokonce na výslovné přání svého předsedy zavést ve školách po obědě hodinu na posilující spánek, aby pak šlo žákům učení lépe od ruky.
-----------------------
Česká televize spustila o víkendu dva nové programy ČT art a Déčko pro děti. Zatímco nabídka nového kanálu bude během dne velmi pestrá, potíže jsou zatím se skladbou nočního programu specializovaného dětského kanálu. "Původně se měly po 22. hodině dávat nepřístupné filmy, které mají děti moc rády," řekl nám programový ředitel Déčka. "Protože ale veřejnoprávní televizi nejde primárně o sledovanost, na Déčku poběží v noci hlavně přímé přenosy z dálnice D1, což jednak využijí úředníci Ministerstva dopravy pro sledování, jak pokračují opravy, a jednak se nám takový program zdá být pro stanici pojmenovanou Déčko docela odpovídající."
-----------------------
Jana Bobošíková na tiskové konferenci potvrdila, že povede do předčasných voleb pravicový projekt s názvem Hlavu vzhůru. Vyvrátila tak pověsti některých škarohlídů, kteří se domnívali, že odpovídající název nového hnutí by měl být vzhledem k dosavadním volebním fiaskům své hlavní představitelky spíše Bradu vzhůru.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.