neděle 22. září 2013

Nedělní miniglosy č.239

Bývalý předseda strany a český premiér Petr Nečas byl vyloučen z ODS za nepovolenou veřejnou propagaci konkurenčního hnutí Andreje Babiše v rozjitřené předvolební době. Přečinu proti stranickým stanovám se měl dopustit v sobotu, kdy si společně s jeho dlouholetou kolegyní a přítelkyní Janou Nagyovou řekli nahlas a zcela veřejně své ANO.
-----------------------
Čeští reprezentační gymnasté podpořili v předvolební kampani hnutí Úsvit přímé demokracie a do své sestavy v přeskoku místo tradičního cukahary zařadili okamuru schylmo.
 
-----------------------
Poté, co vláda odmítla vkládat peníze do prodělečného a špatně řízeného dolu Paskov a dotovat těžbu uhlí, management firmy se pravděpodobně obrátí s žádostí na Evropský svaz nedoslýchavých, který by snad mohl z evropského rozpočtu dotovat alespoň těžbu hlušiny.
-----------------------
Přímo při činu byli dopadeni zloději dálničních kanalizačních mříží. Nějakou dobu sice před policejní hlídkou předstírali defekt kola u svého automobilu, ale ukázalo se, že v autě již mají náklad ukradeného kovu. Předpokládá se, že vzhledem k výši škody skončí zloději za mřížemi, pokud už je tedy také nesebrali sběrači kovů.
-----------------------
Prezident Miloš Zeman odmítl podepsat jmenování podzimu do funkce úřadujícího ročního období a ohrozil tak konec astronomického léta. "Myslím, že bychom se měli rozloučit s neschopnou a zdiskreditovanou vládou tradičních a zkostnatělých ročních období, a konečně nastolit i v této oblasti vládu opravdových odborníků." Politologové očekávají, že Zeman místo podzimu hodlá do funkce jmenovat jako obyčejně někoho ze svých kamarádů, nejčastěji se hovoří o Janu Kavanovi, který má zkušenosti z práce v OSN a mohl by tak tuto planetární agendu bez problémů zastat. Do té doby, než český prezident jmenování formalizuje, bude zatím dál oficiálně vládnout léto v demisi.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.