neděle 15. září 2013

Nedělní miniglosy č.238

Aktuální upozornění: Už vás někdy nějaká literární postava vytočila k nepříčetnosti? O podobné situaci si můžete přečíst v mém příspěvku do literární soutěže na téma "Setkání s literární postavou" - mikropovídce s názvem Vražda u krbu.

Prezident Miloš Zeman pohrozil své straně SPOZ, že pokud nepřizpůsobí své volební kandidátky jeho přání, prezident bude v předčasných volbách místo Zemanovců volit Alexandrovce.
-----------------------
Podle statistiků poprvé v historii klesl počet lidí, kteří jsou spokojeni se situací na české politické scéně pod psychologickou hranici počtu lidí, kteří dokáží vyjmenovat všechny fáze prvohor. Představitelé hlavních politických stran se k této alarmující skutečnosti vyjádřili optimisticky. "Všichni doufáme, že se nám společnou usilovnou prací podaří tento nepříznivý trend otočit. Pokud víme, většině našich znalců prvohor je přes sedmdesát let, tak si myslíme, že obrácení poměru ve prospěch spokojenosti s českou politikou by nemuselo dlouho trvat."
 
-----------------------
Píseň Karla Gotta "Odnauč se říkat NE" si zvolilo jako svou volební hymnu politické hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše.
-----------------------
Řecko zrušilo šest dnů mimořádné dovolené, která byla určena státním zaměstnancům za to, že v zaměstnání musejí pracovat s počítačem. Podobný dovolenkový bonus za používání nestabilních otočných kancelářských židlí a za ježdění nepříjemně uzavřenými výtahy v kancelářských budovách zatím zůstává nadále v platnosti.
-----------------------
Ukazuje se, že některé osobnosti, které ovlivňovaly českou politiku dlouhá léta, již v příštích volbách nebudou kandidovat. "Odchod některých dlouholetých politických stálic, je nepochybně ztrátou, protože vzhledem k jejich odbornosti se přímo nabízí, jak by mohli být českému státu užiteční," řekl nám jeden z významných českých politologů. "Jiří Paroubek by kupříkladu mohl - když se mu nepodařilo z České republiky udělat ekonomického tygra, zkusit dosáhnout aspoň toho, aby se z našeho státu stal ekonomický LEV, no a třeba pro bývalou ministryni Parkanovou by se jako nový předmět zájmu určitě nejlépe hodila státní CASA."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.