neděle 8. září 2013

Nedělní miniglosy č.237

Na dva týdny byl hned po rozjezdu nové televizní veřejnoprávní stanice ČT Art přerušen její program. Náročný český divák, pro kterého je nová stanice určena, totiž odjel nečekaně s manželkou na dovolenou do Chorvatska.
-----------------------
Přestože to zpočátku vypadalo, že vybrat si v podzimních předčasných volbách z nabídky kandidátek bude pro mnoho voličů skoro neřešitelný problém, nové průzkumy ale ukazují, že si voliči s aktuální situací hlavu moc nelámou: "Ano, pravicovým silám se to sice asi nebude moc líbit," potvrdil nám mluvčí Ústavu pro výzkum veřejného mínění, "ale zatím všechno nasvědčuje tomu, že většina voličů bude volit levou zadní."
 
-----------------------
Cenu za nejoriginálnější a nejúspěšnější reklamu roku dostal šot, kterému se podařilo přesvědčit 92% lidí z cílové skupiny, že z pohledu jejich originální, bytostné a nezaměnitelné individuality, která si musí vždycky, za všech okolností a za každou cenu razit svoji jedinečnou cestu, je především nezbytné pít cocacolu jako všichni ostatní.
-----------------------
Prezident Barack Obama se v soukromí vyjádřil, že začíná mít obavy z obrovské síly, kterou dokáže přesně podle svých předvolebních slibů využít ke spojování společenských sil český prezident Miloš Zeman. "Jeho schopnost spojovat je opravdu obrovská," řekl Obama. "Poté, co svým spojovatelským úsilím rozdělil českou pravicovou koalici, rozprášil českou Sněmovnu, rozdělil na několik křídel českou sociální demokracii a nyní rozděluje i svou vlastní vládu odborníků podle toho, kdo bude a kdo nebude kandidovat za jeho oblíbené Zemanovce, mám velkou obavu, aby se mu nepodařilo rozdělit i původně Spojené státy.
-----------------------
Premiéru dlouho očekávaného představení zcela nového žánru tzv. ekonomické opery uvede Státní divadlo v Pekingu. Opera, která je výsostně moderní a přitom nezapře inspiraci klasickými díly a návaznost na čínské národní ekonomické tradice, pojednává především o nečekaných pohybech na globálních finančních a měnových trzích a na scénu byla uvedena pod názvem Don jüan.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.