neděle 29. září 2013

Nedělní miniglosy č.240

Miloš Zeman se na rozdíl od svých dvou předchůdců v úřadu českého prezidenta nezúčastnil oficiálních oslav svátku svatého Václava. "Není divu, že oba slavili, když byli Václavové, ale já se jmenuji, jak možná ti inteligentnější z vás vědí, Miloš." řekl Zeman ve svém tradičním rozhlasovém pořadu určeném speciálně pro novináře Urážky z Lán. Strana Zemanovců ještě v průběhu pořadu oznámila, že podle jejího názoru kníže Václav jednal na rozdíl od dnešního prezidenta v rozporu s národními zájmy, a proto chce 28. září přejmenovat na svátek Sv.Miloše, protože se právě v ten den prezident narodil. "V takovém případě by jistě pan prezident přišel na oslavu osobně," uvedl na tiskové konferenci nadšeně předseda strany, "zvlášť kdyby se konala kvůli obrovským davům prezidentových příznivců přímo v centru Prahy, na Milošáku."
-----------------------
České levicové politické síly se po nápadu založit silnou státní banku a státní obchodní řetězec prodávající české potraviny rozhodly iniciovat i vznik silné sítě státních veřejných domů, které by měly zdatně konkurovat často chaotické individuální nabídce. "Domníváme se, že by se nám tímto krokem mohlo podařit dostat celý tento perspektivní obor pod kontrolu," řekl nám neoficiálně jeden z předkladatelů návrhu. "Všechny pobočky budou například povinně vybaveny registračními pokladnami, aby v odvodech daní nebyl bordel."
 
-----------------------
Hnidopišští televizní diváci poukazují na to, že v seriálu Sanitka 2 jsou některé nesrovnalosti ve stáří postav. Zejména postava doktora Mádra (v podání Petra Kostky), který byl za druhé světové války letcem v Anglii a emigroval v roce 1968, má poněkud makropulské rysy, a Jaromírovi Hanzlíkovi jako doktoru Janderovi by podle prosté logiky už taky mělo táhnout na devadesátku. Česká televize nicméně všechny připomínky diváků odmítla jako nepodstatné, protože jako televize veřejné služby chce poukázat na to, že věk odchodu do penze se bude sice postupně zvyšovat, ale že i v devadesáti může člověk plnohodnotně pracovat pro společnost.
-----------------------
Muzeum rekordů a kuriozit v Pelhřimově oznámilo novou nejdelší českou větu sestavenou ze samých souhlásek: Prozatím vede věta "Škrt plch z mlh Brd pln skvrn z mrv prv hrd scvrnkl z brzd skrz trs chrp v krs vrb mls mrch srn čvtrhrst zrn." Je ovšem otázkou, zda bude věta zapsaná mezi rekordy oficiálně, protože proti ní podalo protest písmeno "f" kvůli diskriminaci, svaz českých srn kvůli urážce na cti a odborový svaz plchů proti křivému nařčení, že snad mají chudáci malí brdští plši něco společného s vládními škrty.
-----------------------
Minulý týden Česká školní inspekce potvrdila na dotaz jedné nespokojené matky, že děti v mateřských školách nemusí po obědě povinně spát, protože musí být respektována individualita každého dítěte. Tento výrok vzalo jako precedens Ministerstvo spravedlnosti, které potvrdilo na dotaz jednoho neprávem odsouzeného, že nikdo nemůže Spravedlnost po obědě nutit, aby měla obě oči zavřené.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.