neděle 21. října 2012

Nedělní miniglosy č.191

Podle komentátorů české politické scény skončilo nakonec druhé kolo senátních voleb bez výrazného překvapení. Snad jedinou skutečností, nad kterou se pozastavují některé komentáře, je to, že nakonec do volebních místností přišlo více voličů, než bylo kandidátů na uvolněná místa, takže se i v příštích dvou letech budou muset v některých případech voliči o své senátory dělit.
-----------------------
Předseda Českého svazu cyklistiky na tiskové konferenci odmítl nařčení, že je česká silniční cyklistika v dlouhodobé krizi. "Pravda, naši reprezentanti nejsou příliš často zváni na prvotřídní etapové závody typu Tour de France nebo Giro d´Italia, ale letos jsme třeba poprvé vyslali náš tým na prestižní Tour de Vatican. Kromě toho bych rád zdůraznil pozapomenutou skutečnost, že dva naši borci dál úspěšně bojují v etapovém závodu Okolo Ruské federace, který byl odstartován v roce 2006 a zrovna dnes pokračuje 752. etapou z Nachodky do Ussurijsku."
 
-----------------------
Podle investičních znalců dochází v České republice k postupnému poklesu investic do tradičních investičních nástrojů, jako jsou zlato, drahé kameny, krásné ženy nebo státní dluhopisy členů Eurozóny. "Poněkud překvapivě se stal hitem investičních trhů podzimních týdnů pardubický perník," sdělil nám dobře informovaný zdroj z kuloárů pražské burzy. "Ukazuje se totiž, že pokud je pardubický perník dobře uskladněn, zůstává dlouho velmi kvalitní, no a i když se investorům náhodou stane, že perník ztvrdne, je z něj pořád ještě možné postavit perníkovou chaloupku, což je při současných cenách rekreačních nemovitostí lákavé. Kromě toho se potvrdilo, že investice do perníku je vysoce likvidní, protože poptávka především v drogové komunitě je stále vysoká."
-----------------------
Několik set sklenic medu včelařského družstva Drak zajistila policie s vysvětlením, že u medu existuje podezření na vysoký obsah nebezpečného medanolu.
-----------------------
Je pravděpodobné, že Felix Baumgartner, který seskočil minulý týden v mimořádně sledovaném pokusu z výšky skoro 40 km, brzy přijde o některé ze svých rekordů. Námitku do redakce Guinessovy knihy rekordů totiž podala česká politická strana Věci veřejné, která na jasných číslech prokázala, že padá volným pádem již několik měsíců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.