neděle 7. října 2012

Nedělní miniglosy č.189

Politologové i angažovaní zástupci veřejnosti se stále přou, zda incident, kdy byl prezident republiky Václav Klaus v Chrastavě ohrožován útočníkem s airsoftovou pistolí, byl nebo nebyl atentátem. Rozptyl názorů je pozoruhodný: Zatímco jedno extrémní křídlo tvrdí, že o atentátu se vůbec nedá mluvit, naopak útok plastovými kuličkami je možné považovat za tělu velmi prospěšnou masáž, která způsobuje žádoucí místní prokrvení, podle druhého extrémního názoru se jedná o nejzásadnější ovlivnění českých dějin od bitvy na Bílé Hoře, a proto je nutné vložit do trestního zákoníku nový trestný čin "Popírání atentátu".
-----------------------
Do České republiky přiletěl speciál srílanské armády se slonicemi Tamarou a Janitou, které doplní chov těchto zvířat v pražské zoo. Proti transportu protestovali jednak ochránci zvířat, kteří pro slonice marně požadovali vyrobení speciálních záchranných plovoucích vest pro případ nouzového přistání na moři, jednak zástupci Evropské komise pro dohled nad odzbrojováním, kteří vzhledem k transportu slonic vojenským letadlem považují úředně Tamaru i Janitu za bojové slony.
 
-----------------------
Český svaz otců a dědečků podal oficiální stížnost na jednostranné používání pojmu "babí léto" jen pro krásné období podzimu. "Jde nám především o obecnou vyváženost," řekl nám mluvčí svazu. "Buď změňme název na neutrálnější - třeba "léto v penzi", nebo důsledně říkejme "babí léto" i těm podzimním dnům, kdy je ošklivě."
-----------------------
Podle zjištění průzkumných agentur činnost české vlády nadále výrazně polarizuje českou veřejnost a rozděluje ji na dvě přibližně stejně velké a navzájem nesmiřitelné skupiny. Zatímco v době nástupu české vlády ji polovina voličů považovala za velmi přínosnou a druhá polovina za mimořádně škodlivou, dnes polovina voličů navrhuje vládu naházet do Vltavy, zatímco druhá polovina s takovým postupem zásadně nesouhlasí a navrhuje ji pro jistotu naházet do Labe.
-----------------------
Ruští vědci začínají podrobně zkoumat velmi dobře zachované zbytky mamuta, které našel v ledu na poloostrově Tajmyr místní jedenáctiletý chlapec. "Zatím jsme s výzkumem na začátku," prohlásil vedoucí speciálního výzkumného týmu. "Podle míry opotřebovanosti očí a podle toho, že jsme na páteři nenašli žádnou větší deformaci, ze které by šlo usuzovat na častější sezení, ale už teď můžeme říct, že mamut pravděpodobně nesledoval pravidelně televizi a pokud ano, tak jen ve stoje a z dálky."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.