neděle 29. července 2012

Nedělní miniglosy č.179

Po velkých problémech s nefunkčním registrem vozidel se zvyšuje tlak na odškodnění zákazníků, kteří nemohou služby registru vůbec využít. "Soustředili jsme se na to, co je naše ministerstvo schopné v krátkém čase pro lepší náladu motoristů udělat," řekl nám mluvčí Ministerstva dopravy. "Jako nejspolehlivější se ukázalo zavedení povinnosti využívat registr i pro ty, kteří ho zatím k ničemu nepotřebovali. Proto ministerstvo zavádí s okamžitou platností tzv. chodecké osvědčení, které si všichni nemotoristé musí na registru vyzvednout do konce prázdnin. Domníváme se, že to by mělo omezit případy, kdy se chodci motoristům stojícím v dlouhých frontách smějí, takže by si motoristé již neměli připadat ve srovnání s ostatními diskriminovaní, a naštvaní chodci by jim mohli aspoň trochu zvednout náladu."
 
-----------------------
Podle amerických průzkumů veřejného mínění Američani soudí, že invazi mimozemšťanů zvládne Barack Obama lépe než jeho protikandidát v prezidentských volbách Mitt Romney. U mimozemšťanů lidského typu měl Obama obrovský náskok, zatímco Mitt Romney bodoval hlavně u mimozemšťanů v podobě anaerobních bakterií, se kterými by si podle oslovených občanů mohl lépe rozumět, protože bakterie by nemusely být tak háklivé na jeho nešikovná zahraničněpolitická prohlášení. Čeští respondenti naproti tomu většinou soudí, že čeští politici se povětšinou sami chovají jako mimozemšťani, takže nám v tomhle směru nějaká invaze nemůže ublížit.
-----------------------
Velkou pozornost vyvolal v Londýně nástup české olympijské výpravy, když naši sportovci defilovali po oválu londýnského stadionu místo ve sportovní nebo společenské obuvi v gumácích. Tento výborný vtip vyvolal nejen celosvětovou vlnu sympatií na sociálních sítích, ale připomněl světu pozapomenutý fakt, že Česká republika patří ke světovým velmocem ve výrobě speciálních plastů. Reakcí byla celá řada nových obchodních kontraktů pro české podniky vyrábějící plastické hmoty, přičemž kromě zakázek na olympijské gumáky se zájem soustředil jako již tradičně především na plastické trhaviny.
-----------------------
Proti interpretaci výsledků průzkumů, z nichž vyplynulo, že nejméně prestižními zaměstnáními jsou uklízečka a poslanec, protestovalo v centru Prahy několik desítek uklízeček. "Klidně budeme v žebříčku úplně poslední," řekla nám organizátorka protestní akce, "jen když nebudeme mít s poslanci nic společného."
-----------------------
Mezinárodní olympijský výbor odmítl přijmout na londýnskou olympiádu vatikánskou výpravu, protože přihlásila jen dva mladší kardinály do soutěže v synchronizovaném plavání. Vatikán ovšem nebyl na rozdíl od vstřícných výprav Saúdské Arábie a dalších islámských zemí ochoten do své výpravy zařadit ani jednu ženu, což je od letoška v příkrém rozporu s tradičními olympijskými ideály.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.