neděle 22. července 2012

Nedělní miniglosy č.178

V centru Kutné Hory se propadla dlažba, přičemž se vytvořil několik metrů hluboký kráter. Podle odborníků je příčinou propadu naštěstí jen zborcení středověké štoly. Kdyby se totiž země propadla do prostor, které nebyly vykopány zastaralou technikou ve středověku, ale byly vytunelovány až v poslední době nejmodernějšími postupy, kráter by musel být mnohem větší.
-----------------------
Po velkém úspěchu se zavedením elektronických cigaret začínají firmy zabývající se vývojem méně nebezpečných alternativ populárních škodlivin dělat první pokusy s výrobou elektronického piva.
 
-----------------------
Podle alarmujícího závěrečného komuniké Fóra světové organizace epidemiologů se světem šíří jako novodobá metla globální epidemie lenosti. Od té doby, co byla lenost ustanovena jako oficiální diagnóza, se počet nemocných na světě téměř zdvojnásobil, proto se postupně ustanovují i nové sportovní soutěže speciálně pro pacienty postižené leností. "Na podzim by se mělo uskutečnit první mistrovství světa v atletice úředních lenochů a už teď je možné říct, že by se měla sejít, ne-li seběhnout, vynikající konkurence," řekl nám český zástupce na Fóru. "Sportovní výsledky lenochů se v poslední době pronikavě zlepšily, což je dáno zejména tím, že lenoši v řadě případů trénují intenzivněji než zdraví sportovci."
-----------------------
Ministr spravedlnosti Blažek řeší zapeklitý úkol, jak vyhovět návrhu na jmenování Lenky Bradáčové na pozici šéfa Vrchního státního zastupitelství v Praze takovým způsobem, aby se šéfovou nestala. "Zvažujeme několik variant dalšího postupu," řekla nám ředitelka poradenské firmy Chytrá horákyně s.r.o., která pro ministra Blažka pracuje. "Buď pan ministr paní Bradáčovou jmenuje - nejmenuje, nebo může vypsat - nevypsat nové výběrové řízení. Důležité je to, aby pan ministr v dohledné době rozhodl - nerozhodl takovým způsobem, aby si toho pokud možno všimla - nevšimla média."
-----------------------
V Rumburku se pokusila místní žena v obchodě vyměnit za koruny oficiálně neexistující tisícieurovou bankovku s žertovnými erotickými motivy. Prodavač v dobré víře eura směnil za poctivě vydělaných 24 000 korun, které ženě vyplatil v osmi třítisícikorunových bankovkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.