neděle 15. července 2012

Nedělní miniglosy č.177

Ve sporu Miroslava Kalouska s policejním prezidentem Petrem Lessym vyjádřil policista ochotu podstoupit test na detektoru lži. Miroslav Kalousek zatím nic podobného nenabídl, což výrobce detektoru bere jako důkaz neobyčejné ministrovy odpovědnosti: "V případě pana Kalouska by při testu mohly nastat velké technické problémy, protože tak vysoké dávky pravdy, kterými je lží se štítící ministr financí jako praktikující křesťan pověstný, by mohly tak citlivý přístroj nevratně poškodit."
-----------------------
Katolická církev nemůže sehnat pro řádné křty dobrovolníky pro roli kmotrů, protože slovo kmotr získalo poslední dobou díky politice hanlivý nádech. Církev proto pro kmotry hledá nový, dosud nezkompromitovaný český výraz. Zajímavý návrh přišel z matematicko-fyzikální fakulty, kde se domnívají, že správnou variantou k zatím nezprofanovanému slovu kmotřenec by mohl být kmotřitel.
 
-----------------------
Vzhledem k tomu, že Poslanecká sněmovna odhlasovala zvýšení daně z přidané hodnoty, měly by být od příštího roku kromě všech druhů zboží a služeb dražší i veškeré slevy.
-----------------------
Českému ministru financí Miroslavu Kalouskovi se v týdnu podařilo postupně pozurážet většinu českých politiků napříč politickým spektrem. Jediný, kdo si této skutečnosti nevšiml, je Kalouskův stranický nadřízený Karel Schwarzenberg. Vzhledem k letnímu horkému období a k tomu, že šéf TOP09 řídí svůj resort zahraničí nepřetržitě už několik let bez jakékoli bezpečnostní přestávky, se odborníci na vyšetřování dopravních nehod domnívají, že příčinou by mohl být s největší pravděpodobností mikrospánek.
-----------------------
Na burzách od začátku července výrazně vzrostly ceny akcií firem vyrábějící projímadla, za což pravděpodobně mohou hromadné zácpy na silnicích vedoucích k jihoevropským letoviskům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.