sobota 14. července 2012

Infrafotky z kaňonu Bílé Opavy

Při návratu z nedávné dovolené v Jeseníkách jsem sliboval, že se ještě vrátím několika fotkami k toulkám po těchto krásných horách. Dnes vám ukážu tři na tomto blogu už skoro standardní infračervené fotky horské říčky - tentokrát jde o obrázky z údolí Bílé Opavy asi dva kilometry nad Karlovou Studánkou.

Osvětlení fotografované říční modelky nebylo úplně nejjednodušší, protože do lesa místy pronikaly zvědavé a intenzivní sluneční paprsky. Vzhledem k dlouhému expozičnímu času jsem čekal vždy na krátké okamžiky, kdy se slunce schovalo aspoň zčásti za zbloudilým oblakem, protože jinak by se na fotkách v osvětlených místech vypálily bílé fleky. 
 
Podivný fotograf, říkali si turisté v protisměru, kteří na své cestě z hřebenové chaty Barborka naopak čekávali se svými foťáky a mobilními telefony na to, až sluníčko zase vykoukne.



Nadýchaná pěna peřejí jako by jen hladila kameny, které jí stojí v cestě. Třeba bude umět na dálku pohladit i některé čtenáře :-).



Po vichřici před několika lety je v údolí Bílé Opavy spousta popadaných stromů. Některé z nich vypadají poněkud "neuspořádaně", ale klíčí pod nimi nový podhorský les. Strom na posledním obrázku se mi zdál být padlý docela malebně. Nic pod ním sice neklíčí, ale zase jde o obrovitý most na mravenčí dálnici.



Cesta do pravěku: Protože jsem tento týden zveřejňoval obrázky a nikoli texty, využiju aspoň další "cestu do pravěku" k připomenutí jedné starší básničky pojednávající o křehké hranici mezi bděním a spánkem: Před usnutím. Tak vám všem přeju, aby váš svět byl vždy jen v příjemné mlze, aby vám bylo pokud možno fajn a abyste vždycky uměli smích popadnout pořádně za pačesy :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.