neděle 23. října 2011

Nedělní miniglosy č.139

V Anglii, známé svou vášní pro dostihy, došlo k bouřlivým protestům proti nově zavedenému omezení používání bičíku. Podle nového kontroverzního pravidla je totiž možné použít bičík pouze pětkrát za celou cílovou rovinku, proti čemuž protestují jak britští žokejové, tak i místní dominy.
-----------------------
Karel Schwarzenberg oznámil svou kandidaturu na prezidenta České republiky. Zároveň projevil přesvědčení, že lepším sídlem české hlavy státu než tradiční Pražský hrad by do budoucna mohl být zámek Orlík. Pokud zákonodárci umožní tuto drobnou změnu, je kníže Schwarzenberg ochoten si v zájmu napravení reputace prezidentského úřadu přinést do úřadu dokonce vlastní pero.
 
-----------------------
Nečekaně se zkomplikoval plánovaný přesun gorilí samičky Moji do Španělska. Zatímco podle mluvčího pražské zoo je důvodem obyčejná viróza, která se v gorilí skupině rozšířila minulý týden, takže Moja začala pokašlávat, dobře informované zdroje z řad gorilích ošetřovatelů uvádějí, že Moja na svého vybraného gorilího samce Nikyho na dálku nepokašlává, ale doslova kašle. Nepříjemnou mezinárodní aféru teď řeší Ministerstvo zahraničních věcí, protože Moja měla být hlavní součástí české pomoci zadluženému Španělsku, a pokud by z nějakého důvodu musela zůstat doma, česká vláda bude muset v příštím roce Španělsku zaslat drobnou finanční pomoc ve výši asi 34 miliard EUR jako každý další jen trochu solventní člen Evropské unie.
----------------------
Finálový zápas Světového poháru v ragby byl narušen zásahem pohotovostní jednotky novozélandského ministerstva životního prostředí. Hned poté, co byl novozélandskými borci, hrajícími v tradičních černých dresech, poprvé brilantně složen postupující francouzský hráč černé pleti, skupina ministerských úředníků přerušila zápas kvůli podezření z černé skládky.
-----------------------
Firma Apple oznámila, že vyvinula revoluční plastový materiál, který by měl postupně nahradit všechny plasty používané při výrobě plastových lahví. Materiál by měl být podle očekávání citlivý na dotek a podle přání zákazníka by měl být schopen využít sluneční světlo k ohřátí nebo naopak ochlazení obsahu lahve. Nový materiál by měl být distribuován pod obchodním názvem iPET.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.