neděle 2. října 2011

Nedělní miniglosy č.136

K nečekanému angažmá se schyluje v první české kardiologické lize: Nabídku trénovat Českou kardiologickou společnost totiž dostal známý fotbalový srdcař František Straka. Trenér zatím nechtěl nabídku příliš komentovat, pouze uvedl, že na některé kardiologické techniky se již vysloveně těší, například na sešívání.
-----------------------
Zdá se, že se budeme muset navždy rozloučit s bezplatným používáním známého pojmu "babí léto". Na vině nejsou tentokrát výjimečně globální změny klimatu, ale skutečnost, že termín "babí léto" si jako ochrannou známku zaregistroval poslanec Věcí veřejných Michal Babák. Používat dosud rozšířené pojmenování bude tak moci jen ten, kdo zaplatí příslušné poplatky majiteli práv. Český hydrometeorologický ústav nicméně kromě již tradičních varování před výkyvy počasí vydal v tomto smyslu oficiální uklidnění, protože by v příštím týdnu mělo dojít k výraznému zhoršení počasí, a inkriminované pojmenování tedy nadále nebude důvod používat.
 
-----------------------
V celé Evropské unii, a tedy i v České republice, se od 17. listopadu budou smět prodávat už jen cigarety se sníženou náchylností ke vznícení. "Jedná se pouze o mezikrok na cestě ke zcela nehořlavým cigaretám, které teprve přinesou zcela bezpečné kouření," řekl nám k tématu jeden z autorů zákona. "Chápu, že se naše snaha nemusí všem kuřákům líbit, ale v našem konání se řídíme starým osvědčeným pravidlem, že kdo nechce zapalovat, nesmí sám hořet."
-----------------------
Z postu generálního ředitele ČEZ odešel dosavadní šéf firmy Martin Roman. Odborníci soudí, že to sice pro něj osobně nemusí být jednoduché, na druhou stranu poukazují na fakt, že někteří Romanovci v historii již dopadli i hůře.
----------------------
Zajímavý teologický problém se v posledních týden řešil v české vládě: Zatímco prakticky nepříliš využitelné téma počtu andělů tančících na špičce jehly bylo prozatím odloženo, ministři, zdá se, již vyřešili principiálně obdobný problém - kolik důchodců se vejde pod každý pilíř důchodové reformy, zvlášť bude-li pršet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.