neděle 25. září 2011

Nedělní miniglosy č.135

Nový ředitel veřejnoprávní České televize Petr Dvořák již zveřejnil několik personálních změn. Sportovní redakci povede bývalý desetibojař Tomáš Dvořák, redakci zábavy podle očekávání herec a komik Josef Dvořák a nově bude vytvořena pozice ombudsmana České televize, do které nastoupí předsedkyně akreditační komise Vladimíra Dvořáková. K zásadní změně rovněž dochází v letitém programovém schématu: Na ČT2 budou každý den opakovány dokumenty o Karlově mostě s profesorem Františkem Dvořákem a místo Smetanovy Libuše zazní na Nový rok Novosvětská symfonie Antonína Dvořáka. Podezření z protekce nový ředitel zásadně odmítá: "Všichni jmenovaní mají ve svém oboru vynikající jméno."
-----------------------
Ze Spojených států byl s ostudou deportován český Večerníček, který se podle informací americké imigrační policie pokusil na území USA vjet bez příslušných povolení z Kanady na kole. Večerníčka i s jeho podezřelým vozidlem policie zadržela a donutila ho uklidit po sobě spoušť, kterou na americkém výsostném území způsobil provokativním rozhazováním stránek časopisu Wall Street Journal. Vyšetřování dále pokračuje, protože američtí policisté mají podezření, že jim zadržený při výslechu vyprávěl pohádky.
 
-----------------------
Ministr financí Miroslav Kalousek zatím letos jednoznačně vede v prestižní soutěži o cenu Miroslava Macka známé pod názvem Facku roku.
-----------------------
Ministr dopravy po krátké pracovní návštěvě v Japonsku rozhodl, že bude v České republice s okamžitou platností ukončen rozvoj Pendolina a na celém našem území budou postupně nasazeny šinkanseny. První linka napjatě očekávaného spoje by měla spojit Pňovany s Bezdružicemi a vzhledem k dosahované rychlosti by ji měl šinkansen urazit za dvě a půl minuty, čímž především lázeňským hostům Konstantinových lázní výrazně ušetří čas nutný k lázeňským procedurám.
-----------------------
Podle statistiků dlouhodobě klesá počet dětí, které dostávají jméno Václav. K státnímu svatováclavskému svátku proto prezident Václav Klaus vyhlásil, že rodiče všech dětí pojmenovaných Václav dostanou zadarmo výtisk některé z jeho knih s osobním věnováním. Přestože škarohlídi tvrdili, že po takové intervenci počet nově narozených Václavů ještě klesne, výsledek je překvapivě pozitivní: Jméno Václav teď dostává každý pátý narozený chlapec a každý dvanáctá holčička.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.