neděle 11. září 2011

Nedělní miniglosy č.133

No, zatím to mírně hackerské připojení kupodivu stále funguje, tak ještě rychle přiložím tradiční týdeník. Ještě mi totiž z letadla zbyly v kufru české noviny; japonské o nás, myslím, nepíšou nic a i kdyby ano, já bych to stejně nepoznal. Tak asi příští týden dojde inspirace. Pokud Nedělní miniglosy nevyjdou, doufám, že se na mě abonenti nebudou moc zlobit.

Po několika protestech z řad českých ministrů, že se neměří všem rovným metrem, rozhodl premiér Nečas, že každý ministr si bude moci jmenovat vlastního státního tajemníka pro EU. "Kvalitních lidí je vždycky zapotřebí," komentoval rozhodnutí ministr zahraničí. "Aspoň Evropa uvidí, že ji nebereme na lehkou váhu."
 
-----------------------
Pavel Bém bude muset odpracovat v montérkách 50 hodin pro firmu Auto Mat, protože - jak se zdá - prohraje svou sázku na to, že se stavba pražského tunelu Blanka neprodraží ani o korunu proti původnímu rozpočtu. Podle průzkumů však roste počet osob, které by bývalého pražského primátora viděli ještě raději než v montérkách rovnou v teplákách, nejspíš proto, že by mu jako výkonnému sportovci mnohem lépe slušely.
-----------------------
Podle statistik roste v České republice razantně počet nahlášených sledování UFO. "V této době, kdy díky nejistotě investorů většina ekonomických ukazatelů klesá, je to velmi potěšující zpráva," ohodnotil informaci mluvčí Ministerstva financí. "¨Domnívám se, že naše ministerstvo je dokonce hlavním původcem tohoto nárůstu, protože jsme přiměli české občany vyhlížet světlou budoucnost a je vidět, že ti se své příležitosti chytli a vyhlížejí opravdu pečlivě." Nezávislí ekonomové opatrně připouštějí, že tato skutečnost by mohla přinést České republice dokonce další vylepšení ratingu, především na mimozemských burzách.
-----------------------
Před budovou hlavního nádraží opět stojí socha amerického prezidenta Woodrowa Wilsona. Někteří znalci reálií staré Prahy však tvrdí, že podle jejich informací bylo nádraží ve skutečnosti pojmenováno nikoli podle známého amerického prezidenta, ale podle dnes již téměř zapomenutého Jindřicha Wilsona z Horních Počernic, který se živil v parku u hlavního nádraží imitováním známých osobností a pravděpodobně zkorumpoval výběrovou komisi tím, že se všechny členy Výběrové komise nového pojmenování naučil napodobovat a výrazně tím přispěl k jejich popularitě. Postava amerického prezidenta byla vybrána jako dodatečné krytí ze strany výběrové komise, aby nebyly nahoře problémy, což ovšem po roce 1948 stejně byly.
-----------------------
Podle zjištění Asociace závislých novinářů neumějí mnozí čeští europoslanci dobře anglicky. Jedna europoslankyně dokonce zaskočila novináře tvrzením, že dodneška vůbec netušila, že angličtina je jazyk, ale domnívala se, že jde jen o název jedné z knížek její dcery.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.