neděle 4. září 2011

Nedělní miniglosy č.132

Kontroly zjistily, že většina prodávaných ojetých aut má ve skutečnosti přetočený tachometr, čímž dochází k balamucení zákazníků, které hraničí s regulérním podvodem. Na druhou stranu - podrobným zkoumáním informací na internetových seznamkách a ve vlastních životopisech a jejich porovnáním se skutečností přišli pracovníci České obchodní inspekce na to, že i většina lidí má evidentně přetočený tachometr.
-----------------------
V doslova vražedném tempu se o víkendu odehrál pohárový zápas mezi Chebem a Olomoucí. Olomouc se ujala vedení začátkem 14.století, kdy po nádherné akci Václava III. vymřeli Přemyslovci. Cheb se ale nevzdal a po dlouhém dobývání se mu podařilo v roce 1634 Albrechtem z Valdštejna vyrovnat, takže o vítězi pravděpodobně rozhodne až prodloužení. Vítězný tým se ve finále českého poháru střetne s favorizovaným Slavkovem u Brna.
 
-----------------------
Čeští vědci se snaží přijít na to, k čemu by bylo možné využít v letošním vlhkém létě přemnožené plže. "Bohužel - u zmlsaných a rozmazlených spotřebitelů jsme zatím příliš neuspěli se zavedením hamburgerů McPlž z mletého plžího masa," řekl nám vedoucí projektového týmu. "Pořád tajně doufáme, že v těle plžů alespoň vystopujeme některé důležité stopové prvky, a pokud ani to ne, ještě stále můžeme plže používat s úspěchem jako homeopatikum."
-----------------------
Ministři za TOP09 dodali premiéru Nečasovi omluvenky za neúčast na posledním jednání vlády. Kromě ministra financí Kalouska, který přinesl celkem věrohodnou omluvenku od manželky, že mu bylo z jeho vlastní politiky špatně od žaludku, jsou ale všechny ostatní omluvenky podezřelé. Ukáže-li se, že byly omluvenky falšované, hrozí ministrům ředitelská důtka, nebo dokonce dvojka z chování, prokáže-li se, že se přestupku dopustili jako členové organizované skupiny.
----------------------
Za neuctivá slova o příslovečné řecké pracovitosti chtěli pracovníci úřadu řecké vlády podat neodkladně žalobu na českého prezidenta Václava Klause. Nakonec od tohoto záměru ustoupili, protože se ukázalo, že je právě přestávka na oběd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.