neděle 19. září 2010

Nedělní miniglosy č.82

Pozn.: Vzhledem k tomu, že právě pobývám na dovolené v Řecku, Nedělní miniglosy jsem pro vás mimořádně "předtočil", takže je možné, že glosy možná nebudou úplně aktuální, což ostatně jindy taky nejsou. Od moře zdraví jak Petr V., tak i Čerf.

Nelegální odpad, který je prý českého původu a byl původně dopraven do Brazílie, se již vrátil do Hamburgu a měl by být převezen zpět do České republiky. Brazilské úřady považují odpad za potenciálně toxický, což česká strana popírá. Ke složení odpadu se nám nepodařilo zjistit žádné podrobnosti, politické strany ovšem připustily, že pro jejich bývalé politiky bude po vrácení zásilky nutné najít více míst ve státní správě a v diplomatických službách.
 
-----------------------
Sérií sebezničujících stávek dosáhli Řekové toho, že se Slovensko nakonec přece jen přidalo k ostatním zemím eurozóny a zaslalo Řecku několik set miliónů eur jako svůj příspěvek na eurosolidaritu a pomoc v nouzi. Místo této obrovské částky ale zatím do Athén dorazilo pouze několik elektrických vysoušečů. Kde skončila bratrská pomoc, se zatím vypátrat nepodařilo, slovenská vláda doufá, že jde pouze o standardní zpoždění způsobené pokračujícími pracemi na železničním koridoru.
-----------------------
Ministerstvo kultury hrdě přiznává, že po nástupu nového ministra nastalo v české kultuře zemětřesení o síle 6,5 stupně Richterovy škály. Bývalý pražský radní pro kulturu Milan Richter na této skutečnosti nejvíc oceňuje, že po něm v branži zůstala aspoň ta škála.
-----------------------
Ministerstvo dopravy zveřejnilo seznam železničních tratí, na kterých by kvůli rozpočtovým škrtům měly přestat jezdit lokálky. Nemusí to ovšem znamenat ve všech případech úplný zánik tratí, protože je možné využít evropských dotací k rekvalifikaci lokálek na globálky.
-----------------------
Místní zastupitelstvo ve Starých Ouholičkách na Kladensku rozhodlo drtivou většinou hlasů o zákazu nošení burek a nikábů na katastru obce. "Uznáváme, že jde o určitý zásah do práv občanů," komentuje rozhodnutí zdejší starosta, "ale jedná se o demokratické rozhodnutí zastupitelů, přičemž proti byl podle očekávání pouze včelař Janoušek". Obě ženy trvale žijící obci mají tedy i nadále možnost používat džilbáb, čádor, hidžáb i šalvár, stejně jako kšiltovku Chicago Bulls, kterou používaly doposud.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.