neděle 12. září 2010

Nedělní miniglosy č.81

Podle rozhodnutí Ústavního soudu není možné žádnému českému zaměstnanci dosud nezávislému na alkoholu snížit plat, protože by to mohlo ohrozit jeho nezávislost.
-----------------------
Týmu athénských historiků se podařilo prokázat, že běžec Feidippidés, který podle známé legendy přiběhl do Athén zvěstovat vítězství v bitvě u Marathonu, použil na trase nepovolené povzbuzující prostředky. Řecký antidopingový výbor proto Feidippida zpětně diskvalifikoval a potrestal ho zákazem účasti v bitvách s Peršany na dva roky.
 
-----------------------
Podle organizátorů připravovaného velkého vzpomínkového koncertu Golden Kids, by právě probíhající soudní spor Heleny Vondráčkové a Marty Kubišové na akci neměl mít prakticky žádný dopad, protože obě zpěvačky jsou profesionálkami a všechny osobní spory v takovém případě musí jít podle jejich vyjádření stranou. Je ovšem pravděpodobné, že zatímco Václav Neckář se koncertu zúčastní osobně, obě zpěvačky budou v pěveckých i tanečních číslech zastupovat jejich advokáti.
-----------------------
S pořádáním masových demonstrací státních zaměstnanců proti plošnému snižování platů projevilo veřejný individuální nesouhlas několik vegetariánů ze státní správy.
-----------------------
Přijatelný kompromis se podařilo vyjednat pražskému magistrátu a výboru pro postavení sochy Michaelu Jacksonovi. Obě strany se dohodly, že vzhledem k významu zpěváka půjde o sochu jezdeckou. Protože však kvůli rozpočtovým škrtům není dost prostředků na nového koně, přisedne si zatím socha Michaela Jacksona ke svatému Václavovi na Václavském náměstí. Zbývá už jen doladit detaily, například kdo z obou světců bude sedět vepředu. "Považujeme to za rozumnou dohodu," prohlásili představitelé Jacksonova českého fanklubu, "a věříme, že Michael nedá zahynouti nám ni budoucím."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.