neděle 5. září 2010

Nedělní miniglosy č.80

Na speciální tiskové konferenci uvedl mluvčí firmy Sněhurka a sedm trpaslíků, která se specializuje na seznamování klientek s princi, že společnost bude muset z úsporných důvodů propustit jednoho trpaslíka. Patentově chráněný název firmy bude samozřejmě používán i nadále, i když trpaslíci zbývají po řadě rozpočtových škrtů již jen tři a někteří komentátoři kvůli dopadům globálního oteplování dokonce zpochybňují i existenci Sněhurky.
-----------------------
Mluvčí policejního prezídia potvrdil, že česká policie nakoupila pět slavnostních kordů jako dárky pro obzvlášť zasloužilé policisty. "Není pravda, že bychom při koupi vůbec nezvažovali finanční aspekt: Původně jsme totiž chtěli pro tento účel nakoupit samurajské meče, ale ty cenově výrazně přesahovaly naše možnosti. Ale jak je vidět, kvalitní mediální harakiri lze spáchat i s obyčejným kordem, takže jsme vlastně ještě ušetřili." Mluvčí ovšem zároveň rozhodně popřel, že by představitelé české policie byli na kordy.
 
-----------------------
Bezkonkurenčně nejvýznamnější generálkou roku 2010 by měla být říjnová generálka na státní maturity, která svým rozsahem a významem pravděpodobně překoná všechny generálky běžných divadelních představení, generálku našich fotbalistů na nadcházející kvalifikaci a dokonce i generálku starožitných hodin z prezidentské kanceláře. Ministr obrany Alexandr Vondra ji proto po dohodě s vládními kolegy speciálním rozkazem povýšil na maršálku.
-----------------------
Podle vyjádření ministra spravedlnosti se vláda již dohodla na průhledném způsobu výběru nástupce Renaty Vesecké na postu nejvyššího státního zástupce. Metoda je prý průzračně jednoduchá a kontrolovatelná, což je jediná možnost, jak do jinak neprůhledného prostředí české justiční mafie vnést férovost a řád. Podle dobře informovaného zdroje by přeměřování výšky všech českých státních zástupců mělo být dokončeno ještě v průběhu září.
-----------------------
Kvůli chystanému zvýšení pokut za dopravní přestupky pro majitele dražších vozů výrazně stoupla poptávka po Velorexech a ojetých Trabantech mezi českými multimilionáři. V této souvislosti se rovněž předpokládá, že tradiční nelegální automobilový závod milionářů Diamond Race bude nutné prodloužit minimálně o týden. Podle vyjádření šéfa dopravní policie budou policisté v plné pohotovosti a budou připraveni zakročit kdykoli, když závodníci po dálnici pojedou nižší než minimální povolenou rychlostí. "Je pravda, že boháči si z nás kvůli našim děravým zákonům moc nedělají," posteskl si jeden z dopravních policistů. "Někteří jedou klidně i třicítkou a ještě na nás výsměšně troubějí."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.