neděle 31. ledna 2010

Nedělní miniglosy č.49

Ústavní soud potvrdil, že poplatek za recept neodporuje české ústavě a je tedy nutné ho vybírat. V reakci na toto rozhodnutí prudce zdražily všechny kuchařky
----------------------
Policie vyšetřuje překvapivé zmizení Petřínské rozhledny. Zatímco obě velké strany se z odpovědnosti obviňují jako tradičně navzájem, podezření padlo na pražské sběrače kovů, kteří byli viděni večer po zmizení památky na honosné oslavě v hotelu Four Seasons. Mluvčí odborové organizace nezávislých sběračů kovů k tomu řekl: "Nemáme s touto aférou nic společného. Jednalo se o pouze o tradiční slavnostní vyhlášení Sběračky roku."
 
------------------------
V Bruselu se konala mezinárodní konference o návrhu, aby lidé alespoň jeden den v týdnu nejedli maso a zachránili tak konečně naši planetu. Z vystoupení delegátů konference vyplynulo, že návrh byl ve světě přijat celkem vlídně. Jedinou výjimkou bylo několik nepodstatných lokálních válečných konfliktů v nejchudších oblastech světa, ve kterých šlo hlavně o to, zda bezmasým dnem bude středa nebo čtvrtek.
------------------------
Řecký ministr financí rozhodně popřel, že by řecká vláda mohla najít v napnutém státním rozpočtu ještě nějaké rezervy. Tisková konference se uskutečnila ve Stockholmu, kde je řecký ministr na pracovní návštěvě při příležitosti nákupu nových řeckých ledoborců.
-----------------------
V Poslanecké sněmovně byla po dlouhé době k vidění klasická obstrukce. Pravicoví poslanci se totiž rozhodli, že nebudou hlasovat jednotně, čímž zaskočili levicové poslance, kteří jsou zvyklí zásadně hlasovat proti pravici a najednou si při hlasování nebyli jisti, zda mají být pro nebo proti. Například stínový ministr zdravotnictví za ČSSD byl takto pravicovými provokatéry znervózněn natolik, že omylem hlasoval pro zvýšení zdravotnických poplatků a pro trvale přebytkový rozpočet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.