neděle 24. ledna 2010

Nedělní miniglosy č.48

Necelý týden po prezentaci svého návrhu kroků k ozdravění státního rozpočtu vystoupili představitelé sociální demokracie s radou obyvatelstvu, jak se nejlépe vyhnout kocovině. "Naše doporučení je jako obyčejně velmi jednoduché a účinné," řekl nám jeden z autorů řešení: "Nejlépe se kocovině vyhnete, budete-li pít hodně velké dávky co nejtvrdšího alkoholu a co nejvíce míchat."
----------------------
České úřady se rozhodly udělit státní vyznamenání za zásluhy Juraji Jánošíkovi. Proti vyznamenání tradičně protestuje Rusko, které to bere jako vměšování do svých vnitřních záležitostí. Důvody pro vyznamenání jsou prý ale zcela jiné než v případě Stepana Bandery na Ukrajině. "Vnímáme Juraje Jánošíka především jako inspirátora pro fungování moderního státu," řekl nám mluvčí výběrové komise. "Většina států dnes funguje na jen mírně upravené základní myšlence tohoto velkého přerozdělovače: Bohatým brát a chudým naoko dávat."
 
------------------------
Ve 13.partii ostře sledovaného zápasu o šachový trůn mezi Duší a Hmotou zvítězila v komplikované koncovce Duše, a vyrovnala tak v zápase na 6,5:6,5. "Byl to fascinující a vyrovnaný souboj," uvedl náš zvláštní zpravodaj. " Hmota byla samozřejmě poněkud limitována tím, že její myšlení spočívalo především v pohybu hmotných částic, Duše se zase obtížněji vyrovnávala s posunováním figurek po šachovnici." V rozhodující 14.partii bude Duše - podle stále modernější teorie pozitivní diskriminace - začínat černými.
------------------------
Čeští politici jsou plně pro to, aby se matematika stala povinnou součástí maturitní zkoušky, ale pokud možno ne hned. Důvodem je podle jednoho z expertů Ministerstva školství především fakt, že by si nepříjemně mnoho lidí dokázalo spočítat, jaké nesmysly jsou jim v předvolebním klání slibovány. "Až to lidé budou jednou politikům umět doopravdy spočítat, budou už všichni dnešní politici zaplaťpánbůh historií, takže by v budoucnu nebylo na škodu povinně maturovat i z dějepisu."
-----------------------
Nizozemsko v rámci pilotního evropského projektu na sociální integraci voyerů vyhlásilo výběrové řízení na obsluhu letištních skenerů nové generace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.