neděle 17. ledna 2010

Nedělní miniglosy č.47

Vědci tvrdí, že sněhová kalamita, která zasáhla prakticky celou Evropu, je dána výrazným oslabením teplého Golfského proudu. To je dáváno do souvislosti s dočasným odchodem Tigera Woodse ze světa golfu následkem jeho soukromých afér. "Ano, dá se říct, že spolu s největšími golfovými sponzory ochladl kvůli Tigerovi i Golfský proud, což by mohlo pro celou Evropu předznamenat novou dobu ledovou a možná i definitivní konec čtvrtohor," řekl nám jeden ze specialistů na dopad výsledků golfových turnajů na horotvorné procesy. Tiger Woods tak znovu potvrdil svou pozici nejvlivnějšího sportovce planety.
 
----------------------
Občanská demokratická strana oficiálně navrhla zelenou na semaforech nahradit modrým světlem. Předseda ODS nám k tomu řekl: "Zelení se pravděpodobně nedostanou ani do Parlamentu, takže se zdá podivné, aby dál byla právě zelená barva používaná jako symbol volné cesty vpřed, když totéž může stejně dobře symbolizovat barva modrá. Na semaforech je zastoupena jak oranžová barva sociální demokracie, tak červená barva komunistů. Je tedy nepřípustné, aby právě naše modrá chyběla!" Sociální demokracie oznámila, že považuje tuto snahu za naprosto nesmyslnou, nicméně již podala podnět na Ministerstvo dopravy, aby do semaforů na přechodech pro chodce bylo také zařazeno prostřední oranžové světlo, protože z průzkumů jasně vyplývá, že mezi chodci je nejvíc právě voličů sociální demokracie.
------------------------
Odchod Milana Knížáka z vedení Národní galerie pravděpodobně souvisí s tím, že tento kontroverzní umělec zvažuje nabídku na místo generálního ředitele Národní knihovny. Zdroj blízký osobě blízké Milanu Knížákovi nám prozradil, že umělec se na novou práci těší a domnívá se, že svým jménem je pro ni doslova předurčen.
------------------------
První funkční protijadernou elektrárnu na světě zprovoznili s minimálními náklady ekologičtí aktivisté ve Středních Čechách. Ředitel elektrárny na tiskové konferenci k zahájení provozu prohlásil: "Nejlevnější je, jak známo, energie nevyrobená, a na tu se v naší nové elektrárně chceme zaměřit."
-----------------------
Mnozí známí čeští podnikatelé, kteří v posledních letech uprchli před předpokládanými soudními postihy do zahraničí, prý stále více inklinují ke komunistickým idejím hlavně díky slavné komunistické písni Internacionále; především je v jejich spravedlivém boji povzbuzuje verš: "Již vzhůru psanci této země!"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.