neděle 10. ledna 2010

Nedělní miniglosy č.46

Ani zvýšení trestu z pěti na šest let prozatím nepřimělo uprchlého podnikatele Tomáše Pitra, aby se vrátil do České republiky a nastoupil nepodmíněný trest. "Zdá se, že tak malé zvýšení trestu není pro Pitra motivující," řekl nám jeden z komentátorů, který s Pitrem, trvale se zdržujícím v zahraničí, mluvil v poslední době několikrát v Praze. "Pokud vím, panu Pitrovi jde pouze o trvalé hodnoty a ne jen o krátkodobé povyražení. Možná kdyby došlo ke zvýšení trestu na deset, dvanáct let, uměl bych si jeho návrat představit, ale takhle určitě ne."
----------------------
Na české politické mapě se objevila nová politická strana - Strana pro lepší počasí. "Jak lidé od Vánoc nadávají na neustálé sněžení, došlo nám, že po lepším počasí je politická poptávka, která by nám mohla zaručit dosažení pětiprocentní hranice," řekl nám předseda nové strany Bořivoj Slunéčko. "Naše strana je založena na tradici a historické moudrosti našich předků, která říká, že nebude-li pršet, nezmoknem. Předpokládáme, že v našem volebním programu se zaměříme na dosažení většího počtu slunečných dnů a v ekonomické části pak především na menší srážky. "
 
------------------------
Obě největší české politické strany se shodují v tom, že nejlepším řešením, jak zlikvidovat zadlužení státu, je vsadit veškeré daňové příjmy za příští rok v ruletě a vyhrát. Neshody zatím panují jen v detailech, např. v tom, že sociální demokrati chtějí vše vsadit na červenou, zatímco občanští demokraté na modrou, která se ovšem v ruletě běžně nepoužívá.
-----------------------
Technik dukovanské jaderné elektrárny svou nepozorností vyřadil elektrárnu na 12 hodin z provozu. "Takové věci se stávají, jsme jenom lidé," uvedl tiskový mluvčí. "Ve Francii loni jedna uklízečka zavadila o hlavní vypínač ve velíně energetické centrály, vypla na celém pobřeží Atlantiku mořský příliv a vyřadila tak na celý den všechny přílivové elektrárny. Proti tomu je dukovanská chyba jen lapálií, i když příliv novinářů byl nezanedbatelný."
------------------------
Elvis Presley se osobně zúčastnil oslavy svých nedožitých 75. narozenin. Na otázku proč se nezúčastnil i svých šedesátin, kde byl svými fanoušky očekáván, odpověděl, že ho tehdy nikdo nepozval. Sice ho nikdo nepozval ani tentokrát, ale Elvis vzhledem ke svému vysokému věku na tuto skutečnost zapomněl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.