neděle 3. ledna 2010

Nedělní miniglosy č.45

V Praze se příští týden uskuteční další jednání již několik let probíhajícího teologicko-ekonomického sympozia, které by mělo s definitivní platností odpovědět na otázku, jaké množství státních dluhů se vejde na špičku jehly. Obě znesvářené skupiny se shodují v marginalistickém přístupu a tvrdí, že se tam vejde nekonečné množství dluhů. Konzervativní marginalisté však tvrdí, že dluhy nemohou na špičce jehly dělat piruety, zatímco liberálnější skupina je zásadně proti jakémukoli omezování jejich pohybu.
----------------------
Na televizním festivalu v Pchjongjangu získal hlavní cenu český seriál Okres na severu. Předseda odborné poroty generál Kim při oficiálním vyhlašování výsledků uvedl: "Konečně nejen američtí ale i evropští tvůrci připustili, že hlavní globální konflikt dneška neprobíhá mezi Západem a Východem, ale - jak my Korejci už dávno víme - mezi Severem a Jihem."
 
------------------------
Ministerstvo financí vydalo prohlášení, ve kterém se uvádí, že na rozdíl od jiných nechtěných dárků, které je možné po Vánocích po dohodě s obchodníky vyměnit, ti, kteří k Vánocům dostali Janotův úsporný balíček, si ho budou muset ponechat, protože výměnu znemožňuje zákon. Výměna nebo vrácení peněz jsou do 14 dnů možné jen v případě, kdy si lidé objednali tento balíček po internetu, musí ho ovšem zaslat zpět ve zcela neporušeném obalu, což nejspíš nebude možné, protože původní obal zcela znehodnotily svými dodatečnými požadavky levicové parlamentní strany.
------------------------
Spor o háček v názvu obce tvá již několikátý rok v Březněvsi. Zatímco většina občanů v čele se zástupci ekologických iniciativ podporuje oficiální název, zdejší radikální komunisté používají zásadně název Brežněves. Jazykoví odborníci, kteří byli v soudním sporu požádáni o formulaci expertního stanoviska, se kloní k názoru, že jméno obce je odvozeno od původních březových porostů anebo od měsíce března, který se ve vsi tradičně slavil jako svátek jara. Komunisté naproti tomu namítají, že nejbližší březový háj je v sousedním Bukovci a že Leonid Iljič Brežněv navštívil obec až v květnu, takže v březnu není co slavit.
-----------------------
Ve svém novoročním projevu prezident republiky tradičně připustil, že naše země stále ještě nevzkvétá, doufá však, že je to především proto, že je právě leden.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.