sobota 24. prosince 2022

Nové péefko pro zdejší milé návštěvníky

Kdo sem na mé blogové stránky už nějakou dobu chodí, dobře ví, jak to u mne vypadá s péefky: Někdy na přelomu listopadu a prosince vyberu jednu fotku pořízenou v aktuálním roce, se kterou se pokusím lehce sladit text, pro ty, které mám na přelomu roku to štěstí potkat osobně, si připravím tištěnou papírovou podobu a těsně před Vánoci (někdy dokonce až po nich, když je větší fofr) odesílám obrázek e-mailem  na ty své přátele a známé, na které mám e-mailovou adresu. Někteří odpoví sami, za některé odpoví nastavený automat, některé zásilky se vrátí jako nedoručitelné, protože adresát např. změnil zaměstnání a jeho pracovní schránka už nefunguje, a v těch nejhorších případech člověk zjistí, že na této konkrétní adrese už dotyčný není a nikdy nebude k sehnání, protože se přestěhoval tam, kde jsou nejspíš ještě zoufale nerozvinuté digitální služby anebo ukrutně drahý datový tarif, protože odtud nechodí žádné odpovědi.

Věřím, že ti z vás, kterým už e-mailové péefko ode mne přišlo, se nebudou zlobit, když na ně narazí i v tomhle vánočním příspěvku (jo a nejspíš ještě za chvíli na facebooku, nelekněte se :-)). Jednak platí okřídlené latinské Repetitio mater studiorum, ale navíc sem chodí i tací, na které prostě nemám jiný kontakt, ale své vánočně-novoroční přání bych rád doručil i jim, inkogniťákům :-).

 


Snad se nestane nic strašného, pokud v dnešním článku - když už jsem použil stejný obrázek - použiju i stejné závěrečné přání jako v mailem rozesílaném textu: 

Přeji vám tedy krásné a klidné vánoční svátky a pevné zdraví, dobrou mysl, optimismus a neutuchající naději do nového roku 2023. Ještě před nedávnem slovutní světoví experti věštili převážně klid a prosperitu, a byl z toho nakonec celosvětový blázinec, tak třeba by to teď v zájmu dlouhodobé rovnováhy mohlo být právě naopak, já bych se rozhodně nezlobil.

Užijte si klidný Štědrý den s vlídně naladěnou duší otevřenou zázrakům, protože to je, myslím, na celé té překrásné vánoční tradici - navzdory všem jejím soudobým materiálním projevům - pořád ještě to nejkouzelnější :-).


27 komentářů:

  1. I ty spamere! :-) Tedy hodně zázraků i tobě a v novém roce spoustu skvělých článků s těmi nejpodnětnějšími a nejmilejšími komentáři :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň jednou za rok stojí za to profouknout komunikační trubky a já pokaždé natěšeně čekám, co z těch trubek vyleze a vždycky je to něco pozitivního :-). A děkuji za milé přání :-).

      Vymazat
  2. Pohodový vstup do roku Švestky Tobě i tvým milým přináležejícím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Švestka pro mě vypadá na první pohled sympaticky. Rozhodně tedy sympatičtěji než Pavouk :-).

      Vymazat
  3. Petře, přeji Ti, aby sis na konci příštího roku mohl říct, že byl opět o dost úspěšnější než ten současný, vše se dařilo a zdraví sloužilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Miloši. Kdyby tomu tak bylo, asi už by to bylo nepřirozené, nesmím být neskromný. Ale zdraví bych určitě rád užil, jestli to ještě nějakou dobu půjde. Tak ať je tomu tak i u tebe.

      Vymazat
  4. Pro mne, Petře, bude stačit, když budeš zdráv a nebudeš ztrácet humor.A nijak to neohraničím rokem 2023, přeji ti to raději hodně dopředu.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to je asi to hlavní a mně samotnému by to stačilo. Jenže lidé jsou neskromní a chtějí ještě návdavkem něco pro ostatní. Tak já to tvé milé přání zase "pošlu dál", co ty na to? :-)

      Vymazat
  5. Dik za prani i toito cestou....Jakbrikal ten kral v pohadce, kdxby se nic nedelo, nebyly by dejiny..m

    OdpovědětVymazat
  6. Osobně v tu dlouhodobou rovnováhu stále optimisticky věřím, tak snad to v následujícím roce zas nabere příjemnější směr :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono s dlouhodobou rovnováhou je to ošidné, protože člověk nikdy nezjistí, jestli existuje, když se nemůže podívat pár desítek tisíc let nazpátek :-).

      Vymazat
  7. Jj, zdà se, kolo dějin se uzavírá a my se vracíme dozadu. Tak ať je to omyl a rok 23 je konečně ten správný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, třeba třiadvacítka bude slušné číslo. Dáme mu šanci :-).

      Vymazat
  8. Přeji klidný zbytek vánoc a vše nejlepší v novém roce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a taky přeji pokud možno dobrý nový rok.

      Vymazat
  9. Ha, kam mi zmizel komentar? Tak znovu, vsechno dobre a skvele fotoulovky v renomovanych fotosoutezich i v uplne obycejnych dnech.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za přání a zajímavé PF. Omlouvám se, že odepisuji zde, ačkoli můj emailový kontakt funguje. Brala jsem to jako nakopnutí zase po dlouhé době podívat se, co je zde nového. Díky za to, že některé věci, navzdory pokroku a neustálým změnám, stále fungují a člověk najde to příjemné ze své minulosti.
    Přeji Ti vše nejlepší, zdraví, štěstí a splnění mnoha přání, i těch, na která se ani neodvážíš pomyslet, ale zasloužíš si je :-)
    Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Radko, děkuji za přání a jsem rád, že mail funguje, stejně jako spousta dalších věcí, byť třeba nejsou na první pohled vidět :-).

      Vymazat
  11. Ještě jednou přeji mnoho štěstí, radosti a inspirace, aby ten nový rok nezklamal a přinesl nějaké lepší zprávy a dobré světlo. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Nojo, hlava mapa, nic nového u mě. Takže ještě podpis. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přání a ať je rozjezd nového roku u tebe co nejlepší.

      Vymazat
  13. Ono by možná stačilo, kdybychom si posvítili na všechny ty lumpy .-) Ale zas když v každém je to "božské" světlo... Myslím, že se světlem je vše příjemnější, tak ať ho máme v tom příštím roce dostatek .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, chtělo by to uvést trh speciální "lumpenlampu". Ale stejně by se hned našly firmy, které budou schopné ohnout její software, aby svítila jinak nebo jinam, to je bohužel zákon trhu :-).

      Vymazat
  14. Dobré už po svátcích a děkuji i zde za PF 2023. Věřím, že zůstaneš nejen u nedělních miniglos, ale i o dalším pestrém na tomto blogu. Do toho ti přeji co nejvíce světla a nápadů a šťastné pero do všech dalších dní ;-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za přání. Uvidíme, jak to v novém roce s blogem bude. Už by to byla 15. docela intenzivní sezóna... Jakmile jednou člověk ubere, už nepřidá, to znám z maratónů :-). Nechám se překvapit.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.