pátek 27. března 2020

TOP fotky zima 2020

I když aktuální okolnosti jsou kvůli virové epidemii povýtce nenormální, snažím se pokud možno dodržovat činnosti tradiční a ustálené, a virovi natruc tak aspoň budit zdání běžného optimistického provozu. I proto normálně vycházejí každou neděli Nedělní miniglosy a kromě miniglos pak v týdnu většinou další dva blogové články. I proto čas od času přibyde nějaká fotka na mém Instagramu (i když jich není moc, protože opravdu nejsem specialista na čtvercový formát). A i proto se každého čtvrt roku objeví na mém fotowebu výběr nejlepších fotek za uplynulé roční období. A protože minulý týden skončila oficiálně zima (byť vlastně letos pořádně ani nezačala), připravil jsem pro všechny zájemce o moje fotky další "sezónní výběr". Protože mnozí z vás ode mne dostali link na TOP 27 zimních fotek začátkem týdne mailem spolu s informacemi o mých letošních plánovaných fotovýstavách, tentokrát sem nedám přímý odkaz jen na poslední "zimní" výběr, ale rovnou na souhrnnou stránku obsahující odkazy na všech 5 prozatím zveřejněných on-line výstav. Vyberte si prosím podle svého gusta:

 
Mimochodem, pokud někdo moje pravidelné čtvrtletní e-mailové informace nedostává a dostávat by je chtěl, stačí mě upozornit komentářem nebo e-mailem na mou adresu pvapenik@centrum.cz a případně dodat e-mailovou adresu. Celkem jsem tentokrát zaslal informace cca na 450 adres a vzhledem k tomu, že maily neposílám hromadně, ale každého oslovuji individuálně, nemohu vyloučit, že jsem v tom frmolu někoho omylem přeskočil nebo kvůli nějaké mé chybě někdo vypadl ze seznamu adresátů.

Jednou z fotek, která se v zimním výběru objevila, je snímek s názvem Hlavonožec, který jsem pořídil poslední podvečer před vyhlášením koronavirového omezení pohybu na mokropeském jezu na Berounce.


Aby byl výběr pestřejší, snažím se v něm střídat styly. Následující fotka se jmenuje Svátek japonských panenek (Hinamatsuri) a pořídil jsem ji v japonské restauraci Miyabi na březnovém setkání místních "japanofilů". Teď si uvědomuji, že od té doby neuplynul ani celý měsíc, ale připadne mi to, jako kdyby kolem prosvištělo několik let, natolik to vypadá, že se svět během těch pár dnů proměnil.


Nemyslím si, že bych byl zrovna paranoidní, ale když jsem šel kolem této výlohy v Soukenické ulici, opravdu jsem měl intenzivní pocit, že mě někdo sleduje. Jedna pouliční fotka s názvem Půvabné auditorium.


No a neodpustím si - poté, co jsem tu novinu vyhlásil včera na facebooku - udělat i zde na blogu malou "sebereklamu", tím spíš, že jde také o fotku pořízenou během letošní zimy a uvádím ji ve zmíněném "TOP výběru": Jde o fotku s názvem "Návrat z výletu do černobílého světa" a tento týden jsem se dozvěděl, že tahle původně rozbitým mobilem pořízená fotka z dobřichovické lávky přes Berounku byla vybraná pro květnovou mezinárodní fotografickou výstavu "Dreamscapes and Visions" ve PhotoPlace Gallery ve Vermontu. Ona se ta výstava (psssst, oni to ještě Vermonťané nevědí...) nejspíš kvůli epidemii stejně fyzicky neuskuteční, ale i tak, přiznávám, mě to potěšilo :-). No a zdejší štamgasti si možná budou pamatovat, jak jsem ve stejnojmenném blogovém článku popisoval podrobně postup, jak tahle fotka vznikala.


Přeji vám všem, ať se vám moje zimní (i jiné) fotky líbí. No, když tak o tom přemýšlím, tohle vlastně přeju hlavně sobě, takže to řeknu jinak: Ať se vám moje fotky klidně nelíbí, jen když u toho budete zdraví a pokud možno i dobře naladění :-). Takže se držte, prospívejte a buďte zdrávi. Jen doufám, že se taky někdy během jara dostaneme normálněji ven, jinak snad budeme muset příští jarní čtvrtletní výběr pro nedostatek fotomateriálu zrušit jako Japonci olympiádu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.