středa 1. srpna 2018

Informace k mé výstavě na dobřichovickém zámku

Jak už jsem vás nedávno informoval v článku Urychlená fotografická výstava, od večera 21. srpna by mělo být na zámku v Dobřichovicích k vidění cca 50 mých fotografií rozměru 50x70 cm. Ve výstavním sále bude umístěna hlavní část expozice, konkrétně asi 30 fotek, které bude spojovat hlavní téma výstavy, tedy půjde o různé podoby Berounky spolu s motivy z dalších vodních toků. V chodbě u výstavního sálu pak bude dalších asi 20 fotek představujících výběr z dalších fotocyklů, které už s vodou souviset nebudou, půjde např. o některé novější přírůstky z cyklu Kouzelná zahrada, ukázky z kolekce Fantaskní příběhy ze světa kůry a nejspíš se dostane i na něco málo z Japonska a z Lefkady, případně na něco dalšího.

Na výstavě samozřejmě nebudou žádné fotografie, které jsem vystavoval ve stejném výstavním sále před 5 lety, ale zatím to vypadá, že použiju 4 fotky, které už byly součástí expozice v Galerii České spořitelny v Rytířské ulici v Praze v roce 2014, a 3 až 5 fotek, které jste mohli vidět před dvěma lety na menší výstavě v restauraci/galerii Pod Lipami v Praze Vršovicích. Pro všechny ostatní fotky to bude v roli exponátu na veřejně přístupné výstavě premiéra.
 
V uplynulých dvou týdnech se mi podařilo zajistit výrobu většiny vybraných fotek (ještě budu naopak muset několik kusů z kolekce vyřadit, ale to už je mnohem radostnější úkol než když ještě před pár dny nebylo zřejmé, kdo fotky v náležité kvalitě vůbec připraví. Zároveň jsem si při svém pobytu v Konstantinových Lázních navrhl jednoduchou podobu plakátu, kterou teď pro vaši informaci přikládám. I když v první verzi článku tomu bylo jinak, aktuálně už jsem do publikované verze plakátu zahrnul čerstvou dohodu s pořadatelem (z 1.8. odpoledne), že výstava bude na zámku až do neděle 14. října. To beru jako další dobrou zprávu; skoro dva měsíce trvající výstava v pěkných zámeckých prostorách, to si nechám líbit! Situace je sice pořád ještě v mnoha ohledech značně turbulentní a informace buď ještě nejsou anebo se proměňují, ale termín už by měl být zafixován.



Zároveň jsem udělal cosi jako zárodek "pohotovostní informační webové stránky", kde zájemci o mou výstavu najdou vždy aktuální informace o tom, co se právě důležitého děje, budu tam zveřejňovat data a hodiny veřejných komentovaných prohlídek, stejně jako případné varování, že bude třeba v konkrétním termínu výstavní sál nedostupný (např. když se tam bude konat nějaká jiná kulturní akce nebo třeba svatební hostina, což se taky občas děje). Najdete tam shrnutí, jak se na dobřichovický zámek dostat a jakmile budu vědět podrobnosti o průběhu vernisáže, doplním je tam taky, to teď byla, přiznávám, až priorita číslo dvě, protože jasnou jedničkou byly logicky fotky. Odkaz na tuhle informační stránku přikládám taky, i když se obsah bude teprve utřásat, ale ať to máte všechno pěkně pohromadě: Informační stránky výstavy. Dva dny, o kterých jsem se dnes dozvěděl, že bude výstava celý den nepřístupná (pátek 31. srpen a sobota 8. září) už jsem na stránkách uvedl.

A ještě mám jednu prosbu: Pokud byste se rozhodli zúčastnit se přímo večerní vernisáže 21. srpna a zatím jste mi to nedali nijak vědět, prosím buď o poznámku do komentáře nebo ještě lépe o informaci e-mailem na adresu pvapenik@centrum.cz. Moc rád vás na vernisáži přivítám, jen bych chtěl mít aspoň rámcovou představu, kolik můžu čekat návštěvníků; minule jsem do poslední chvíle nevěděl, jestli přijde 5 lidí nebo 200 a přiznávám, že jsem z toho byl maličko nervózní :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.