neděle 24. dubna 2016

Nedělní miniglosy č.356

Pozn.: Popravdě, nemám dnes ani nejmenší náladu na to spisovat obvyklé vtipné Nedělní miniglosy, hrát si s formulacemi, jemně dolaďovat decentní dvojsmysly a pilovat či obrušovat ty správné hrany jemných narážek. Kdybyste mne potkali, poznali byste mě snadno: Jsem dnes nerudný, podmračený chlapík se sklonem k tomu kolem sebe dštít dračí sarkastické ohně, jsem uštěpačný a odmlouvám i rádiu. No a zároveň dobře vím, že jestli něco dnes smím napsat, tak jsou to právě jen Nedělní miniglosy, i když se mi tužka kroutí v ruce dychtivostí psát, komentovat a vysvětlovat úplně jiné a pro mne mnohem důležitější věci. Jestli budou miniglosy vtipné, natožpak laskavé, o tom, se, myslím, dá dnes s úspěchem pochybovat, tak můj úvod berte jako malou omluvu. Ale na rozdíl od jiných témat snad momentální nedostatek nadhledu snesou právě NMg bez větší úhony.

Podle vyjádření českého prezidenta připomínali demonstranti na berounském náměstí, kteří hlasitě protestovali proti jeho krokům v prezidentské funkci, německé nacistické bojůvky SA-manů z 30. let. Investigativci z redakce Nedělních miniglos přímo na místě incidentu nenašli žádné důkazy o přítomnosti SA-manů, podle několika věrohodných svědectví byl ale v uvedené době v Berouně nejméně jeden ZE-man.
----------------------
Ministr Jan Mládek se stal prvním člověkem v historii, který dokázal obhájit titul v anketě Ropák roku. Pan ministr je přitom ještě poměrně mladý a může na vrcholové úrovni soutěžit ještě řadu let, takže je skoro jisté, že - prolomí-li se limity těžby dostatečně - může vytěžit významnou cenu i v dalších letech. Experti ale poněkud mírní optimismus českých ekologických a sportovních médií: "Na české poměry je to samozřejmě naprostá špička, ale na opravdový úspěch v silné mezinárodní konkurenci, především v prestižní Lize mistrů, které už dlouhých 30 let dominují neporazitelní reprezentanti ukrajinského Černobylu, snad ještě přece jen nějakou dobu nedosáhneme!"
----------------------
Senátor Zdeněk Škromach se důrazně ohradil proti výroku v médiích, že vzhledem ke svému dlouholetému angažmá v politice už patří k inventáři ČSSD. Na pohled jde jen o marginální spor, ale jeho výsledek může mít zásadní dopad na senátorův praktický život: Poté, co právník Altner kvůli nezaplaceným 338 miliónům Kč požádal o nařízení exekuce na ČSSD, může být totiž veškerý inventář strany označen žlutou nálepkou "EXEKUČNĚ ZABAVENO", což by podle sociálně demokratických vizážistů barevně vůbec neladilo se Škromachovou oranžovou stranickou kravatou.
----------------------
Odborový svaz českých batolat považuje Senátem čerstvě schválenou novelu školského zákona za diskriminační: "Jak k tomu přijdou děti mladší než dva roky, že musí zůstat povinně doma s rodiči, když jejich jen o něco starší kamarádky a kamarádi už mají nárok se společně vzdělávat v mateřské škole v báječném inspirativním kolektivu?" praví se ve stanovisku, které představili ze svých kočárků členové výboru. Zároveň vyslovili požadavek na větší počet ve školce probíraných rozpočitávadel, která by měla být batolatům k užitku pro budoucí povinnou maturitu z matematiky.
----------------------
Gorilí samec Richard v pražské ZOO na tiskové konferenci potvrdil, že má velkou radost z nového mláděte, které se zcela neočekávaně narodilo samici Shindě. Zároveň popřel, že už ho nebaví být gorilou a rád by se rekvalifikoval na člověka, zejména poté, co se ze statistik dozvěděl, že na 100 mužů v České republice připadá jen 104 žen.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos nebo si chcete připomenout to nejlepší, co vyšlo v Nedělních miniglosách během jejich více než sedm let dlouhé historie, kromě kompletních článků v Archívu NMg najdete na následujících odkazech i čtyři jubilejní výběry nejzajímavějších příspěvků, které byly zatím v Nedělních miniglosách publikovány:

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.