pátek 22. dubna 2016

E-katalog výstavy Pod Lipami


Stalo se už, myslím, dobrou tradicí v poslední fázi probíhající fotovýstavy zveřejnit její podrobný e-katalog. Pro ty, kteří fotky vidět chtěli, ale výstava pro ně byla příliš "z ruky" nebo jim něco v osobní účasti zabránilo, to bude přehled všech vystavených fotografií - sice ne v takové kvalitě, jako jsou velké originální zvětšeniny, ale přesto je možné si určitý obrázek udělat. Pro někoho to třeba bude ještě dobrá a včasná inspirace k tomu, že se půjde na výstavu osobně podívat, kdo ví? No a pro toho, kdo už se na výstavě podívat byl (a bylo vás k mé neobyčejné radosti hodně, děkuji všem), to může být zajímavé připomenutí, z jakých fotek byla výstava složena.
 
Proto jsem příslušný e-katalog udělal i tentokrát. No a protože je rozumné upravovat takový katalog pouze na jednom místě (ještě ho budu určitě chtít doplnit o záběry přímo z prostor restaurace Pod Lipami, kde se výstava koná, dříve než fotografie sundám ze zdí), rozhodl jsem se, že ho připravím na svém oficiálním fotowebu a zde na blogu se na něj budu odkazovat. Někteří z vás už se možná občas zašli na mé fotostránky podívat, ale pro některé zdejší novější čtenáře to třeba bude novinka.

Screenshot hlavní stránky mého webu (přes obrázek je možné se přímo prokliknout):

 
Jinak je adresa mého fotowebu, myslím, snadno zapamatovatelná: www.petrvapenik.cz, přičemž na stejnou stránku vede i koncovka .com a .eu (snad mi to euroskeptici mezi vámi prominou :-)).

Přemýšlel jsem, jestli vám jako blogovým čtenářům nemohu oproti běžným návštěvníkům výstavy nabídnout nějaký drobný bonus. No a napadlo mě, že by vás třeba mohlo zajímat, jaké jsem měl pro výstavu připravené náhradníky. Bylo jich pět a měl jsem je s sebou pro případ, kdyby se při instalaci výstavy semlelo něco nepříjemného, něco se rozbilo, roztrhlo, zmuchlalo či nevratně zamatlalo nebo se fotka po zavěšení ukázala z nějakého důvodu jako nevyhovující. Můžete si tedy na rozdíl od skutečných návštěvníků výstavy prohlédnout i tyhle náhradníky, kteří zůstávají skryti "na lavičce", samozřejmě kdykoli připraveni v případě nouze naskočit do hry :-).

Screenshot webového e-katalogu výstavy Pod Lipami (proklikem přes obrázek se dostanete přímo na první fotografii (ta je ve skutečnosti na čestném místě "na baru") a můžete se prolistovat osmnácti fotkami "základní sestavy" a pěti náhradníky):
 
 
 
Výstavě zbývá posledních deset dní, tak kdo by měl zájem, vyhlašuji ještě jeden, poslední, termín "komentované prohlídky" pro jakékoli zájemce, kteří jsou ochotni do Vršovic dorazit. Na místě budu v sobotu 30. dubna od 14:00 hod. a pokud někdo dorazí, rád s ním kromě prohlídky fotek u sklenky něčeho dobrého nebo u dobrého jídla proberu cokoli, co se blogového (ale i úplně normálního) života týká. Už jsem měl na výstavě příležitost potkat se s blogery, se kterými se už osobně známe, ale i s těmi, se kterými jsme se viděli poprvé "naživo" a vždy to byl (alespoň tedy pro mne) moc zajímavě strávený čas. Jen prosím, kdo by chtěl přijít, dejte mi to dopředu vědět, ať mám alespoň přibližnou představu, jestli strávím odpoledne o samotě v meditacích anebo se mám připravit na zaplněné skandující Čechovo náměstí :-). Ať už zvítězí kterákoli varianta, budu se každopádně moc těšit!

----------------------------------------

Chcete si poslechnout Griegovu klavírní ukolébavku v podání mých vlastních lehce "volšových" prstů? Podívejte se na článek Edvard Grieg: Berceuse, Lyrické kusy op.38

Chcete se zbavit svých nočních můr? Mou zkušenost se zvládáním nepříjemných snů najdete v článku Jak se díky blogu zbavit nočních můr.

Chcete se dozvědět něco o mně? Loni v srpnu jsem odpovídal na vše, co moje čtenáře zajímalo a na co si troufli se zeptat, v pětidílném projektu Hovory.

Chcete si přečíst jednu pět a půl roku starou vizi, která se možná postupně docela nepěkně naplňuje? Přečtěte si mou starší básničku Řád nového míru a možná vás napadne, že hlouběji v nitru nejsem až takový optimista, jak posledních pár let vypadám. Ale je pravda, že tuhle básničku jsem napsal jen pár dní před tím, než se mi svět v mnoha nádherných ohledech rozšířil a v jiných naopak zúžil a já začal točit největší a nejkrásnější piruetu svého života, ve které na pesimismus prostě není místo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.