neděle 13. prosince 2015

Nedělní miniglosy č.340

Mezi švýcarskými bankovními lupiči je při přepadeních aktuálně nejpopulárnější maska Miloslava Ransdorfa. Na popud svého silně levicového křídla hodlá o změně tradiční masky Guye Fawkese za Ransdorfovu hlasovat i mezinárodní hnutí Anonymous, které Ransdorfa na základě nových informací švýcarské prokuratury považuje za většího rebela, nehledě na to, že je fyzicky mnohem krásnější.
----------------------
V souvislosti s projednáváním zákonných norem o zákazu kouření v restauracích a odhadovanou výší pokut za porušení těchto ustanovení, požádala Kancelář prezidenta republiky o navýšení svého rozpočtu nejméně o 35 miliónů korun.
 
----------------------
Zástupci 196 zemí světa schválili na konferenci v Paříži novou klimatickou dohodu proti globálnímu oteplování a navázali tak na tzv. Protokoly kjótských mudrců. Účastníci konference se zavázali, že lidstvo udrží růst globální teploty Země výrazně níže než 2 stupně oproti začátku průmyslové revoluce. Evropská unie se podle svých nejlepších tradic rozhodla, že své 2 stupně rozdělí na jednotlivé členské země podle osvědčeného systému kvót, takže by Česká republika měla přispět nejméně 0,06 stupni. Podle rychlého průzkumu veřejného mínění je sice 92% českých občanů jednoznačně proti takovému závazku, při bližším dotazování se ale ukázalo, že většina respondentů se obávala hlavně toho, aby se kvůli boji proti globálnímu oteplování nesnížil i počet stupňů jejich obíbeného piva.
----------------------
Miloslav Ransdorf, který v zájmu dodržení anonymity donedávna používal jen iniciály klienta, jehož jménem oslovil švýcarskou banku, opět - jako již mnohokrát - prokázal svou praktickou naivitu: Nejenže musí své konání vysvětlovat své politické straně, levicové frakci v Europarlamentu, české veřejnosti i švýcarským úřadům, ale navíc musí ještě zaplatit Nadaci Václava Havla nemalý poplatek za mediální využití zkratky V.H.
----------------------
Poprvé v historii se mohly v Saúdské Arábii účastnit komunálních voleb i ženy. Voleb se proto zúčastnily i místní radikální feministky, které si vytkly za svůj cíl dosáhnout do roku 2035 zvětšení otvoru pro oči v tradičním místním oděvu až o 5%. Mezinárodní volební pozorovatelé potvrdili, že volby byly naprosto svobodné, pokud samozřejmě voličku dovezl do volební místnosti manžel. Výhodou oproti evropským zvyklostem bylo navíc i to, že vzhledem k tomu, v jakém úboru ženy do volebních místností dorazily, nemusely při úpravách volebních lístků ani chodit za plentu.
----------------------
Podle výsledků předvánočního průzkumu veřejného mínění pro Výzkumný ústav pohádek a bájí je mezi pracovníky zpravodajských a výzvědných služeb celosvětově nejobávanější pohádkovou postavou krteček.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.