neděle 6. prosince 2015

Nedělní miniglosy č.339

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf byl zadržen ve Švýcarsku, kde se údajně pokoušel vybrat v jedné z bank větší částku peněz. Nedělní miniglosy se z dobře informovaného zdroje dozvěděly, že výběr z účtu byl ale jištěný jedním velmi silným a bezpečným komunistickým heslem, které ovšem politik během 11 let v Evropském parlamentu bohužel zapomněl, a když se pokusil heslo nahradit jedním ze svých oblíbených komplikovaných citátů ve švýcarské němčině, bankovní úředníci po několika minutách pro jistotu přivolali policejní hlídku. Podle policejních a bankovních expertů může být Ransdorfova role přece jen trochu jiná než tomu v podobných případech bývá, takže se spekuluje, že europoslanec v případu figuruje jako tzv. rudý kůň.
 
----------------------
Podle prezidentova mluvčího chtěli studenti ostudně zneužít výročí 17. listopadu k tomu, aby opět nesmiřitelně rozdělili český národ vyjádřením nespokojenosti s prezidentovými činy, aniž by znali obsah Zemanova skvělého a vyváženého svátečního projevu, kterému na Albertově tleskaly ve stísněných ulicích statisíce nadšených prezidentových příznivců. Podle právní analýzy, kterou si nechaly Nedělní miniglosy vypracovat, je ale naštěstí sedmnáctému listopadu již 26 let, takže není možné studenty potrestat podle přísnějšího paragrafu, který řeší zneužití nezletilých.
----------------------
Karel Schwarzenberg uznal, že je nejvyšší čas opustit předsednický post v TOP09, když zjistil, že už občas usíná i při vlastních projevech. Zároveň se postupem času zhoršuje i jeho porucha sluchu, takže novopečený předseda mimo jiné neslyšel ani stranickou šeptandu, že nový předseda Kalousek může přivést svou veřejnou neoblibou stranu mimo parlamentní lavice. "Ano, dobrý sluch by měl býti předností dobrého opozičního politika," připustil kníže. "Copak o to - teď v zimě to ještě docela jde, ale především na jaře musí být správný předseda opoziční strany kdykoli připraven slyšet i trávu růst!"
----------------------
Na bývalou ředitelku kabinetu bývalého předsedy vlády Janu Nečasovou-Nagyovou byla vyhlášena exekuce, která má za cíl zajistit doplacení darovací daně za miliónové dary, která dostávala na svém dřívějším postu. V této souvislosti Ministerstvo financí upozorňuje všechny obyvatele České republiky, aby nejlépe hned u stromečku učinili oficiální zápis všech vánočních dárků a nechali si ho hned po Vánocích notářsky ověřit, aby ho mohli přiložit ke svému daňovému přiznání. "Je to zatím možná trochu komplikovaný proces," řekl Nedělním miniglosám ministr financí Andrej Babiš, "ale můžu vám všem slíbit, že když to dobře dopadne a opozice nebude činit obstrukce, ale bude makat společně s námi, najdete o příštích Vánocích pod stromečkem přesně pro tyto účely vytvořenou (a samozřejmě na dobírku zaslanou) dárkovou registrační pokladnu."
----------------------
Organizace vystupující proti rasismu a xenofobii protestují proti meteorology nedávno zveřejněné dlouhodobé předpovědi počasí, podle které by letos po mnoha letech mohly být v České republice opravdové bílé Vánoce. Tato předpověď je podle nich tendenční a jen potvrzuje rostoucí fašizující tendence v Českém hydrometeorologickém ústavu. Pokud nebude dlouhodobá předpověď odvolána a meteorologové se za ni veřejně neomluví, zmíněné organizace hrozí tím, že na facebooku založí vlivnou protestní skupinu "Počasí v ČR nechceme!!"


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.