neděle 18. října 2015

Nedělní miniglosy č.332

Po třítýdenní dovolenkové přestávce, ve které jsme se zde na blogu víc než na politické a společenské události zaměřili na reportáže a poetické vzkazy z cest po krásném ostrově Lefkada, se vracejí do svého pravidelného týdenního režimu Nedělní miniglosy svým 332.vydáním. Věřím, že jste si dobře odpočinuli a můžeme se znovu směle vrhnout do tradičního nedělního glosování toho, co se událo, děje a hodlá dít u nás doma i ve světě :-).

Česká policie prošetřuje podezření, že po přenesení výrobní linky na tradiční dětské piškoty Opavia do Polska byla původní receptura změněna k horšímu. Zatímco potravinářská inspekce opakovaně potvrzuje, že je všechno v nejlepším pořádku, policie zatím nemůže vyloučit možnost, že výrobce po vzoru automobilů Volkswagen nechal do piškotů zabudovat speciální software, který v čase, kdy jsou piškoty testovány, zakulatí jejich tvar a napraví jejich pobledlou barvu i nevýraznou chuť, přičemž po skončení testů se opět vše vrátí do původního nevyhovujícího stavu. Majitel výrobny, firma Tricatel a synové, nepopírá, že musel trochu upravit recepturu dříve nesmyslně chutného a výživově hodnotného výrobku, jinak by neušetřil tolik nákladů a nezvýšil tolik své zisky, ale na druhou stranu upozorňuje, že v kategorii tzv. posypových piškotů by se měl v zimních měsících jeho výrobek zařadit do evropské špičky.
 
----------------------
Obvinění v olomoucké kauze Vidkun se proti krycímu názvu akce oficiálně ohradili s odůvodněním, že název Vidkun upomíná na norského válečného předsedu vlády Vidkuna Quislinga kolaborujícího s německými okupačními silami. "Používaný název naší kauzy se jednoznačně dotýká naší cti," uvedl jeden z obviněných ve svém motáku z vyšetřovací vazby, "protože jsme v žádném případě nekolaborovali s žádnou cizí mocí, ale výhradně sami mezi sebou."
----------------------
Podle výsledků speciálního průzkumu zaměřeného na vztah českých občanů k uprchlíkům není tento vztah ve skutečnosti tak špatný, jak ho líčí evropská média a české internetové diskuse. Kupříkladu naši občané nemají podle zjištěných výsledků skoro nic proti přílivu uprchlíků ze Švýcarska a špatný není ani vztah k norským uprchlíkům, i když ti by podle mnoha respondentů měli být v České republice dáni na oplátku za jednání norských úřadů co nejdříve k adopci.
----------------------
Podle informací od našeho severočeského zpravodaje prolomil jeden neopatrný horník omylem při své směně těžební limity na dole Bílina na Ústecku. Členové vlády, kteří měli o prolomení limitů diskutovat na pondělním zasedání vlády, tuto skutečnost přijali s úlevou, zejména v okamžiku, kdy se potvrdilo, že prolomený horník nemá nic společného s uměleckou skupinou Ztohoven.
----------------------
Ministr financí Andrej Babiš překvapivě uznal, že se svou sázkou s Miroslavem Kalouskem o to, zda byl nebo nebyl místopředseda TOP09 vyšetřován v souvislosti s internetovými sázkami, se poněkud ukvapil a jeho soupeř je v právu. Protože však aktuálně jako podnikatel nemá v pokladně dostatek hotovosti, uhradí svůj čestný dluh ze sázky zmrazenými vodňanskými kuřaty. Miroslav Kalousek sice zatím nevydal k věci žádné oficiální prohlášení, ale podle supertajných zpravodajských informací, které byly jako obyčejně okamžitě otištěny v bulvárním tisku, již v neděli večer hledal na internetu dostatečně velký mrazák.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.