pondělí 12. října 2015

Aiolos - trnitá cesta za vládcem větrů

Dnes jsem se po dvoudenní zajímavé cestě přes rozbouřené Středozemní moře, deštivou Itálii a noční Rakousko a Německo vrátil z překrásné teplounké dovolené na Lefkadě do proklatě vychlazených Čech. Výsledkem je nejen to, že jsem opálený (to za nějakou dobu pomine) a odpočinutý (to pomine hned, jak se v úterý vrátím do práce), ale výsledkem bylo i šest (zatím) nových článků do rubriky Črty z Lefkady, jedno Vyznání od moře - o tom, na co jsem u moře nejvíc myslel (to nejspíš nepomine nikdy), pár nových známých a několik set nových fotek, které ještě čekají na podrobnější zpracování.
 
Jednu z těch fotek vám ukážu už dneska. Bydlel jsem totiž ve studiích Aiolos, což je v řecké mytologii mimo jiné i jméno vládce větrů. No a já se i proto celý pobyt snažil udělat nějakou fotku, která by měla s řeckým vládcem větrů něco společného. Dnes vám jednu ukážu. Je z posledního dne, kdy už jsem se hlavně loučil s krásnými místy, s některými tamějšími milými lidmi a hlavně s neuvěřitelným mořem, do kterého jsem během celého pobytu házel jednu pomyslnou láhev za druhou se stále stejnou adresou. Nakoukl jsem taky do zdejších zahrad, odkud se otevírají zajímavé výhledy na pásmo lefkadských hor, a trochu jsem fotil. Nad vrcholky hor se točily mraky různých barev a byla naděje, že při dlouhé expozici by mohlo vzniknout něco, co v sobě bude část toho pohybu obsahovat. A tak vznikla fotka, ve které jsem jakési zpodobnění pohybu a větru našel (já tam prostě tu létající a do piruety stočenou postavu vidím :-)) a kterou jsem pracovně pojmenoval právě "Aiolos - trnitá cesta za vládcem větrů":


Fotku sem dávám jako poděkování všem, kteří moje lefkadské články četli, a také jako poděkování řeckým bohům (i lidem, kteří se u nich za mne přimluvili), kteří mi na ostrově umožnili prožít dva krásné a zajímavě strávené týdny. Ještě se k některým tématům budu vracet v příštích dnech, jak budu postupně zpracovávat fotky. Pak se postupně zase vrátím do standardního blogového režimu.

Pozn.: Další články o řeckém ostrově Lefkada najdete ve speciální rubrice Črty z Lefkady.


Mimochodem, zcela náhodou jsem si všiml, že se můj blog objevil mezi nominovanými blogy v soutěži Bloger roku 2015. Mile mě to překvapilo a děkuji neznámým dobrodincům, že mne nominovali (ne, opravdu jsem nenominoval sám sebe! :-)) . Semifinále soutěže právě probíhá, hlasování bude ukončeno 30. října. Na konci měsíce se hlasy sečtou a z nominovaných bude podle počtu získaných hlasů určeno 10 finalistů.

Kdo z vás by rád v této soutěži hlasoval, případně dokonce dal hlas právě mému blogu, může tak učinit na stránkách Bloger roku 2015. Já budu samozřejmě za každý hlas moc rád a předem za něj každému případnému podporovateli děkuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.