neděle 28. prosince 2014

Nedělní miniglosy č.294

Předseda Svazu českých neandrtálců se velmi tiše ohradil proti té pasáži vánočního poselství prezidenta Zemana, ve které se uvádí, že se neandrtálci dorozumívají řevem. "Domnívám se navíc, že přirovnání neandrtálců k prezidentovým oponentům je jen politováníhodné nedorozumění, protože podle mých informací drtivá většina členů našeho svazu českého prezidenta bezvýhradně podporuje."
-----------------------
Podobně jako v politických názorech je česká společnost výrazně polarizovaná i v pohledu na to, kdo nosí vánoční dárky. Zatímco ještě loni by v případě voleb měl Ježíšek ústavní většinu, protože podle průzkumů o jeho hlavní roli v nošení dárků bylo přesvědčeno 68% obyvatel České republiky, letos kleslo toto číslo díky ekonomickému oživení na 56%. Politologové soudí, že za dva až tři roky by mohla být Ježíškova dlouholetá hegemonie přerušena, protože by Santa Claus při troše vyjednávací šikovnosti mohl dohodnout koalici s Dědou Mrázem, byť jeho obliba je kvůli dlouhodobému oteplování na bodu mrazu a nedosahuje ani 2%. Očekává se proto, že Ježíšek bude muset v předvolebním boji přijít se zásadními a hlubokými vánočními reformami nebo aspoň s osvědčeným rozdáváním koblih.
 
-----------------------
Český rozhlas oznámil, že se s prezidentskou kanceláří nedohodl na podmínkách pokračování svého pořadu Hovory z Lán. Upravený formát živých rozhovorů s prezidentem bude nově uvádět komerční stanice Frekvence 1, která na rozdíl od bojácného veřejnoprávního Radiožurnálu doufá, že prezident Zeman ještě vyhrotí svůj slovník, a zajistí tak stanici nové reklamní kontrakty zaměřené na "spodních deset miliónů" posluchačů, kteří jeho vulgarismy považují za projev vytříbené inteligence. Stanice však musela prezidentovi slíbit, že zajistí výkonné rušení radiového signálu, aby ji během pořadu nebylo možné naladit v žádné pražské kavárně.
----------------------
Pokojná demonstrace vyznavačů vánočního jarního počasí a příznivců globálního oteplování byla po svatoštěpánském výrazném ochlazení brutálně rozehnána sněhovými děly.
----------------------
Jako tradičně se hned po vánoční televizní pohádkové smršti v bouticích na Pařížské třídě zmnohonásobila poptávka po luxusních myších kožíšcích, na které je možné ulovit krásného a bohatého prince. "Jsme za tento povánoční trend moc rádi," řekla nám majitelka jedné z luxusních prodejen, "protože se tím po Vánocích vyrovnává tradiční útlum prodeje plesových šatů, ke kterému dochází kvůli odlivu zákaznic do specializovaných prodejen oříšků."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.