neděle 29. června 2014

Nedělní miniglosy č.275

Slovenský soud rozhodl, že český ministr financí Andrej Babiš byl jako spolupracovník STB evidován zcela neoprávněně. Soud usoudil, že osobní a zcela nezištná svědectví bývalých estébáků jsou důvěryhodnější než dokumenty slovenského Ústavu pameti národa. Hospodárněji smýšlející slovenští politici proto začínají uvažovat o tom, že by bylo účelné Ústav pameti národa zcela zrušit a nahradit ho "Ústavom pameti eštébákov", protože ti mají na rozdíl od národa zjevně mnohem přesnější představu, co stojí za to si z minulosti pamatovat.
-----------------------
Rozdávání vysvědčení na konci školního roku je tradičně spojené se značnými emocemi na straně žáků i jejich rodičů. I letos se bohužel vyskytla řada případů, kdy nespokojení rodiče reagovali na špatné školní výsledky svých dětí neadekvátně a sáhli k přehnaně tvrdým fyzickým trestům, které dětští psychologové rozhodně nedoporučují. "Jako každý rok evidujeme stovky případů, kdy násilí rodičů v afektu přesáhlo rozumnou mez a dokonce několik desítek případů pohřešování z důvodu panického strachu z návratu domů," řekl nám mluvčí Ministertva školství na základě aktuální policejní statistiky. "Doufáme ale, že se nakonec všichni pohřešovaní učitelé najdou a ti hospitalizovaní svá zranění během dvou měsíců prázdnin úspěšně vyléčí."
 
----------------------
Na počest stého výročí sarajevského atentátu na rakouského následníka trůnu Františka Ferdinanda d´Este bylo odstřeleno šest výrobních hal zkrachovalého OP Prostějov. Výtku, že jde o poněkud necitlivý souběh akcí, který odporuje základním etickým principům, odmítá vrchní střelmistr odpovědný za demolici: "Je to úplně stejné jako před sto lety: I když by nám mělo všem jít hlavně o dobrý výsledek, do celkem jednoduché a přehledné věci se pořád uměle plete nějaký Princip!"
-----------------------
Tomio Okamura si postěžoval, že jeho straně házejí političtí oponenti ve Sněmovně klacky pod nohy. Podle organizací pro lidská práva se nejspíš jedná o týrání, protože - i když právě v klackovitém období bývají často nesnesitelní - i klackové mají svá práva a jistě by neměli být jen tak házeni komukoli pod nohy bez svého výslovného souhlasu.
-----------------------
Čeští policisté rozprášili v rámci velké protidrogové akce již několik desítek drogových varen. Mimořádně velkou varnu, jejíž provoz zajišťovali podle policejní mluvčí výhradně cizinci, se podařilo policistům zcela zlikvidovat minulý týden. Proti rozprášení Varny nicméně podala protest bulharská vláda i primátor rozprášeného města.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.