pondělí 16. června 2014

Nedělní miniglosy č.273

V Poslanecké sněmovně proběhla o víkendu tradiční muzejní noc, během níž si návštěvníci mohli prohlédnout několik cenných exponátů z řad služebně nejstarších poslanců, které se ostraze podařilo zamknout v jednací síni.
-----------------------
Jak uvedl náměstek olomouckého vrchního státního zástupce Pavel Komár, ani rok po zahájení policejní akce, která loni vedla ke změně české vlády, nebude zastaveno trestní řízení proti bývalému premiérovi Petru Nečasovi. Komárův nadřízený pak médiím potvrdil, že nechystá ve svém úřadu v souvislosti s prozatím poněkud chaoticky vedeným a politicky výbušným případem žádné personální ani organizační změny, takže sílící kritika, že olomoucké státní zastupitelství v této kauze udělalo z Komára velblouda, se nezakládá na pravdě.
 
----------------------
Pouze některá média připomněla 50.výročí "nálezu" nacistických dokumentů v Černém jezeře na Šumavě, který se nakonec ukázal být pouze dezinformační akcí Státní bezpečnosti. Většina redakcí ale s touto zprávou stále ještě váhá, protože se obává, zda i informace o zajímavém jubileu není jen další cílenou dezinformací.
-----------------------
Španělské úřady potvrdily, že česká firma ETA může vstoupit se svými vysavači, žehličkami a rychlovarnými konvicemi na španělský trh, pokud bude ovšem striktně dodržovat podmínky příměří mezi španělskou vládou a zástupci baskických separatistů z roku 2006 a složí dobrovolně všechny zbraně.
-----------------------
Rozsáhlý průzkum na několika stech tisících respondentech uskutečnilo společně několik výzkumných agentur s cílem zjistit, jaké procento českých občanů je ochotno aktivně se zapojit do politického života a začít pracovat v některé z politických stran. "Musím konstatovat, že výsledky nejsou v porovnání s minulostí příliš povzbudivé," řekl nám vedoucí projektového týmu. "Již tak dost nízký počet zájemců z loňských výsledků se letos ještě snížil, a navíc jsou teď shodou nepříznivých okolností oba ve výkonu trestu."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.