neděle 22. června 2014

Nedělní miniglosy č.274

Podle prezidenta Zemana jsou političtí náměstci ministrů hnusnou institucí, kterou je třeba vymýtit. Vymýcení politických náměstků, tedy náměstků, kteří nejsou v daném oboru odborníky, ale jen politicky dohlížejí na ministry, by podle něj měl na jednotlivých ministerstvech provést v příštím týdnu dřevorubecký tým Lesů České republiky. Vedoucí týmu Ladislav Sekera na tiskové konferenci prohlásil, že vymýcení neproběhne úplně standardním postupem jako v každém jiném českém lese, ale bude třeba najmout specialisty se zkušeností z jihoamerických deštných pralesů, kteří by se měli v české politické džungli přece jen lépe orientovat.
-----------------------
Skupina lázeňských hostů z východní Ukrajiny zahájila ve Františkových Lázních protestní hladovku proti názvu lázeňského domu Kyjev. Demonstranti požadují, aby byl během jejich pobytu lázeňský dům oficiálně přejmenován nejméně na Doněck. Kromě jídla odmítají protestující i pomerančový a multivitaminový džus, protože mají podle nich podobnou barvu, jakou měla pro ně nepřijatelná Oranžová revoluce na Ukrajině v roce 2004. Policejní vyjednavači se teď snaží do vyřešení případu prosadit jako neutrální občerstvení alespoň zelený čaj a čekají na expertízu, zda se jeho barva příliš nepodobá barvě stejnokrojů ukrajinské armády.
 
----------------------
Podle jihomoravského hejtmana Michala Haška by místo ztracené investice firmy Amazon, kterou naštvala nerozhodnost brněnských zastupitelů, mělo Brno získat dosud nekonkretizovanou investici z Tatarstánu. "Dohoda je jen otázkou dnů, protože jsme našli s novými obchodními partnery velmi brzy společnou řeč," řekl Nedělním miniglosám hejtman Hašek a jeho slova potvrzují dokonce i jeho političtí oponenti, podle kterých mluví hejtman i na jednáních zastupitelstva často jako tatar.
-----------------------
V letošním ročníku státních maturit neuspěl každý pátý maturant. "Ano, je to tak," potvrdil zástupce Ministerstva školství. "Podle původně zveřejněných informací to měl být jen každý devátý uchazeč, ale pak se ukázalo, že naše vyhodnocovací týmy jen mylně interpretovaly závěr, že 20% maturantů pletlo u zkoušky páté přes deváté."
-----------------------
S originální novinkou přichází na český trh nejmenovaný výrobce sluchátek pro poslech hudby. "Naši marketeři zjistili, že už dávno neplatí tradiční úsloví "co Čech, to muzikant" a stále méně lidí v České republice má hudební sluch", řekl nám zástupce firmy. "Proto jsme na rozdíl od našich konkurentů, jejichž sluchátka mají speciální část pro levé a pravé ucho, uvedli na trh sluchátka pro zákazníky, kteří mají obě uši levé."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.