neděle 8. června 2014

Nedělní miniglosy č.272

Česká vláda se rozhodla, že v zájmu vyšší účasti ve volbách do budoucna rozšíří volební komise. "Věřím, že budou-li už jednou členové volebních komisí ve volební místnosti a za svou účast v komisi budou dostávat peníze, nebude jim zatěžko vhodit do urny vybraný volební lístek, takže bychom tímto krokem mohli udržet volební účast nad psychologickou hranicí 10%," řekl nám předkladatel novely zákona. "Měl by to však být jen první krok k našemu hlavnímu cíli, kterým je nespoléhat na to, že lidé volí kvůli tomu, že chtějí něco ovlivnit, případně alespoň z pocitu amatérské občanské odpovědnosti. Po dobrých zkušenostech s přechodem na profesionální armádu chceme v budoucnu zavést i čistě profesionální voličstvo."
-----------------------
Neznámý dobrodinec v USA rozesílá a na různých místech schovává obálky s penězi, čímž vyvolal mezi občany velký zájem o své webové stránky, na kterých uveřejňuje nápovědu. Podle odborníků na komunikaci úřadů s občany to ale ještě nic není proti situaci v České republice, kde řada neznámých dobrodinců již mnoho let posílá občanům obálky s různobarevnými pruhy.
 
----------------------
V minulých týdnech zaznamenané opakované otřesy země v České republice způsobují podle seismologů zemětřesné roje s epicentrem na Chebsku. Podle zástupců českého undergroundu je ale epicentrum otřesů především na hřbitově v Kostelním Vydří, kde zde pohřbený a za svého života velmi výbušný Ivan "Magor" Jirous ze svého posmrtného undergroundu velmi citlivě reaguje na výroky levicového amerického filosofa Noama Chomského, že čeští disidenti byli za komunistického režimu západními státy protežováni a nedělo se jim celkem nic špatného.
-----------------------
Podle mimořádně podnětné společné studie bezpečnostních složek ČR a Českého statistického úřadu je paradoxně právě mezi členy Svazu českých veganů a vegetariánů největší procento salámistů.
-----------------------
Mluvčí sevekorejské armády projevil politování nad odchodem Hany Marvanové z pozice náměstkyně ministra spravedlnosti České republiky a potvrdil rozhodnutí politických špiček své země pojmenovat podle Hany Marvanové novou severokorejskou neřízenou střelu.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.