pátek 30. listopadu 2012

Červen s Čerfem? Díl 2. Tajenka

Více než dva týdny jste mohli v anketě tipovat, při jaké příležitosti z představených šesti variant se budeme moci za půl roku osobně vidět. Podíváme se tedy, jak si ve vašich očích stály jednotlivé možnosti:

Kupodivu nejmenší počet hlasujících se domnívá, že mě budete moci spatřit "při střetech v půtkami rozbouřeném moři české politiky". Beru to pozitivně a vykládám si to ne tak, že bych to nezvládl, ale že byste mi nejspíš něco takového nepřáli. Ono je vždycky jednodušší (i když nevím, jestli úplně poctivé) zvenku kibicovat, ale neumazat si vlastní ruce; a je koneckonců možné, že dobré kibicování může mít dokonce větší efekt, než špatná vlastní praxe :-). Máte tedy asi pravdu a já zůstanu u svých pravidelných týdenních glos.

Jen o jeden hlas víc dostaly varianty humornější (a já mám radost, že aspoň trochu zabodovaly :-)) - konkrétně "přechod Vltavy suchou nohou" a můj soukromý favorit - "koncert pro (tym)pány v Rudolfinu". Ani nevíte, jak bych si obojí někdy rád vyzkoušel. Ale bojím se, aby mi suchá noha při toulkách po Vltavě příliš nenavlhla a agresivní vltavská vlhkost navíc nezpůsobila korozi tympánu :-). Takže i když bych vás samozřejmě rád okouzlil takovým magickým představením, případně ohlušil svými tympány vaše (ušní) bubínky, ani jedna z těchto akcí se v červnu bohužel neodehraje, a pokud ano, tak bez mého přičinění.
 
Krásné a pro mne nečekané druhé místo si v anketě vysoutěžila moje účast v protestní hladovce na Václavském náměstí. Je vidět, že v prostoru kolem Myslbekovy sochy se konává leccos (že, milí listopadoví odboráři?) a podobný výstřelek by asi nikoho moc nepřekvapil. Ne, že bych nemalou redukci hmotnosti nepotřebovat, ale hodlám pro to na začátku příštího roku použít méně okázalých prostředků a budu se snažit držet pokud možno mimo dosah zpravodajských kamer. Je mi líto, ale pokud jste se už už začínali těšit, že by si naše žaludky spolu mohly zakručet melodický duet, zklamu vás.
Takže co zbývá? Budu v červnu křtít knihu anebo vystavovat fotky? Inu, mohu uklidnit všechny zastánce teorie, že knih už bylo napsáno mnoho a není potřeba k nim přidávat další. I když se v anketě tato varianta stala vítězem, skutečnost bude jinačí. I když nepopírám, že bych si jednou i knižní křest rád vyzkoušel (a rozhodně by nebyl hromadný jako ten v anketě :-)), správná doba pro něco takového zatím ještě nenastala. Zato fotovýstava začíná být za horizontem Vánoc, Nového roku a slunečného jara, už pomalu vidět. Vždyť co to je - půl roku - v dnešní hektické době?!

Kdo z vás si tedy plánuje svůj rozvrh na dlouhé měsíce dopředu, může si už dnes lehce tužkou poznamenat, že po celý červen se budete moci přijet podívat na mou výstavu fotografií. K vidění budou fotky, které budou pro většinu běžných návštěvníků novinkou, ale vy, moji milí věrní blogoví čtenáři, již většinu z nich dávno znáte. A proč byste se měli kvůli fotkám, které už znáte, trmácet až do výstavního sálu dobřichovického zámku? Třeba proto, že fotky uvidíte "v originále", v o něco lepším rozlišení a o něco větším formátu než na obrazovkách svých počítačů. No a taky samozřejmě proto, že se třeba při této příležitosti budeme moci osobně vidět. Vernisáž by se měla konat pravděpodobně (to ještě ve zbývajícím čase několikrát zopakuji a potvrdím) 31.května večer a výstava by měla pokračovat celý červen. Zatím plánuji, že všechny červnové víkendy budu případným zájemcům z řad návštěvníků k dispozici jako osobní průvodce :-).

Nebojte se, do června je ještě daleko, o všem důležitém vás budu podrobně informovat. Kdo si bude chtít udělat zajímavý a už téměř letní výlet na pěkné místo nedaleko od Prahy a spojit to s návštěvou výstavy, která vás nebude stát ani korunu na vstupném, bude samozřejmě kdykoli vítán :-).

A krátké resumé pro všechny, kteří to mají rádi stručně a jasně:

KDY: V červnu 2013
KDE: Ve velkém sále zámku v Dobřichovicích (na vlakové trati z Prahy do Berouna)
CO: Infračervené i více či méně barevné fotky z mého foťáku

Prostě ČERVEN s ČERFEM!! Poznamenejte si už dnes do svých plánovacích kalendáříků a externích pamětí. Budete totiž vítáni! Oficiality jako přesný název akce, leták či pro zájemce pozvánku na vernisáž dodám včas, nebojte :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.