neděle 25. listopadu 2012

Nedělní miniglosy č.196

Katarské úřady oficiálně odmítly, aby byl katar v češtině synonymem pro onemocnění horních cest dýchacích, a požádaly mezinárodní zdravotnické organizace o urgentní zásah. Protože České republice hrozí od mezinárodních institucí vysoká pokuta, Česká lékařská komora rozhodla, že do vyřešení sporu bude onemocnění dočasně přejmenováno na kuvajt, protože s Kuvajtem máme mnohem lepší mezinárodní vztahy, takže při tradiční české podzimní vlně nachlazení jeho úřady hned nevyšilují.
-----------------------
Karlu Gottovi tentokrát nebylo dopřáno získat dalšího Českého slavíka. Slavíka získal nečekaně Tomáš Klus, přestože hudební analytici předpokládali, že Karlu Gottovi ubývá popularita spíše tryskem.
 
-----------------------
Poslanecká sněmovna si odhlasovala, že vzhledem k akutnímu nedostatku času a kapacit bude do konce roku schvalovat zákony ve speciálním režimu intelektuální nouze.
-----------------------
Předseda vlády Petr Nečas pokračuje ve své kampani za dobrovolnost: Poté, co popřel návrat povinné vojenské služby a povinnost příjemců sociálních dávek používat s-kartu, slíbil, že se v budoucnu zaměří především na zrušení povinné školní docházky, povinného ručení, povinných minimálních rezerv a manželských povinností. Vrcholem kampaně má být přejmenování ODS na Občanskou dobrovolnou stranu, přičemž všichni členové strany by měli podepsat, že se budou propříště ve svém konání vždy povinně řídit výhradně principem dobrovolnosti.
-----------------------
Na české politické scéně je možné pozorovat zajímavou matematickou anomálii: Zatímco běžným žákům základních škol jde z matematických operací většinou nejlépe sčítání, prezidentští kandidáti prokázali, že sčítání hlasů jim ještě dělá problémy, zatímco na intelekt mnohem náročnější násobení vlastních požitků a dělení cizího majetku jim jde excelentně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.