neděle 11. listopadu 2012

Nedělní miniglosy č.194

Společnost proti diskriminaci podle pohlaví navrhla upravit základní ekonomickou terminologii tak, aby lépe vyhovovala duchu doby. "V současné době je podle zákona možné zakládat pouze dceřiné společnosti," vysvětlila nám mluvčí společnosti, "což ale z pohledu genderové vyváženosti není správné. Buď musí být možnost založit i firmu synovskou, což ale může vést ke zbytečným sporům a musel by rovněž vzniknout kontrolní orgán, který bude dohlížet na dodržování zdravého poměru mezi oběma variantami, nebo - a k tomu se zatím naše společnost přiklání - uvedeme do praxe zcela nový pojem "společnost potomečná," který by veškeré terminologické problémy jednou provždy odstranil."
-----------------------
V prestižní anketě vlivného tokijského týdeníku pro pěstitele bonzají Small Sakura Journal o nejúspěšnější událost v historii Japonska byla kandidatura Tomio Okamury na post senátora a posléze i prezidenta České republiky vyhodnocena jako nejúspěšnější operace v kategorii Diverzní akce, přičemž v absolutním pořadí všech operací v historii Japonska skončila tato událost na druhém místě hned za útokem na Pearl Harbour. Zahraniční komentátoři se shodují v tom, že hlavním dlouhodobým cílem Okamurova angažmá v české politice nejspíš není povznesení českého národa, jak novopečený politik prohlašuje, ale spíše vyhlášení Antonína Dvořáka za japonského hudebního skladatele, ke kterému by mělo podle dobře informovaných zdrojů dojít nejpozději do dvou týdnů od prezidentského slibu.
 
-----------------------
George Lucas prodal za cca 4 miliardy dolarů svou společnost Lucasfilm studiu Walta Disneyho. Slavný tvůrce Hvězdných válek přiznal, že peníze využije především při svých investicích v České republice, kde hodlá začít vyrábět upomínkové předměty, což je zatím hodně podceňovaná oblast zdejšího businessu. "Potenciál je tu obrovský," uvádí slavný režisér a producent. "Pro začátek chceme začít ve velkém vyrábět plyšové postavičky českých politiků a masky místních ministrů. V příštím roce bychom pak chtěli na globální vánoční trh uvést interaktivní hru "Malý český poslanec," která má podle našeho názoru vzhledem ke specifikům české politické scény jen o málo menší celosvětový marketingový potenciál než předpovídaný konec světa. Bohužel, nejde všechno hned, a tak si děti pod letošním vánočním stromečkem zatím budou muset vystačit s plyšovým Kalouskem."
-----------------------
Traktorista zemědělského družstva ve Staré Vsi na Žatecku oznámil na mimořádné tiskové konferenci, že rezignuje na svou funkci kvůli své nevěře s publicistkou, která právě připravuje k vydání jeho na knižním trhu velmi očekávaný životopis. Čeští zpravodajci potvrdili, že podobně jako u ředitele americké tajné služby CIA Davida Petraeuse mohla i traktoristova nevěra způsobit značné bezpečností riziko, protože se mu podváděný manžel právě chystal dát pár facek.
-----------------------
Občanská demokratická strana se již po několika dnech pokouší vystrnadit ze sněmovny svého nového poslance Romana Pekárka, který je zatím nepravomocně odsouzený za korupci a vrhá tak na hlavní pravicovou stranu špatné světlo. "Je to jenom otázka času," komentuje prekérní situaci předseda strany Petr Nečas. "Pan Pekárek si klade jako podmínku svého odchodu, aby ODS našla někoho, kdo bude stranu diskreditovat ještě více než on sám, což předpokládám, nebude při naší pověstné personální politice trvat déle než pár dní."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.