neděle 24. června 2012

Nedělní miniglosy č.174

Úsporná opatření se dotknou i provozu Českého hydrometeorologického ústavu, který bude muset na řadě stanic zrušit noční služby a některé stanice dokonce zrušit úplně. "Jsme schopni se s tím vypořádat," řekl nám tiskový mluvčí úřadu, "protože se nám pro uvedené lokality podařilo sehnat levnější předpověď počasí z Číny."
-----------------------
Ukazuje se, že největší komplikací při vydávání dětských pasů, které musí mít děti při cestách do zahraničí, je zákaz usmívat se na fotografiích. "Děti jsou ještě nezodpovědné a na fotografiích se často smějí, což je jednoznačně zlozvyk, který si na úřad přinášejí z rodin," řekl nám ředitel odboru odpovědného za pasy a víza. "Naši úředníci již ale mají jasné pokyny, jak se mají na děti tvářit, aby riziko, že se dítě bude při focení usmívat, bylo co nejmenší." Vyhráno ale není, ani když se fotka podaří. "Samozřejmě, bude-li dítě veselé při přechodu hranice, nebude logicky odpovídat jeho tvář fotografii v pasu a cestující mohou mít problémy. Proto apeluji na rodiče, aby svým dětem s plnou vážností vysvětlili, že cestování prostě není žádná sranda!"
 
-----------------------
Fotbalový útočník Milan Baroš kritizoval po návratu z turnaje Euro 2012 kvalitu českých fanoušků: "Už to zdaleka není to, co dřív. Fanoušci jsou pomalí, po hledišti jenom bloudí a skoro se nepotkají s míčem. Když už dostanou přihrávku třeba v podobě mexické vlny, jsou nepozorní a málokdy vůbec zareagují. Je na nich už moc vidět, že jsou za zenitem a měli by sami odejít." Trenér Bílek Barošova slova mírnil, vyjádřil přesvědčení, že čeští fanoušci jsou pořád kvalitní a pro české mužstvo přínosní, a doufá, že budou v reprezentační kariéře pokračovat.
-----------------------
Poslanci se stále definitivně nerozhodli, zda vydají Vlastu Parkanovou k trestnímu stíhání v souvislosti se zakázkou na armádní letadla. Ekonomičtí experti poukazují na to, že by jedním z problémů mohlo být i to, jak takový krok uvést do souladu s parlamentním účetnictvím, protože poslankyni Parkanovou rozhodně nelze zahrnout pod drobná vydání.
-----------------------
Jednou z podmínek pro dostavbu jaderné elektrárny Temelín bude i vystavění nejméně 20 metrů vysoké protipovodňové bariéry, která má ochránit objekty před případnou vlnou tsunami od jihočeských rybníků. Ekologičtí aktivisté jsou s tímto opatřením spokojeni pod podmínkou, že budou v ochranné zdi vybudovány rybí přechody pro jihočeské kapry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.