neděle 17. června 2012

Nedělní miniglosy č.173

Je tady slunečné nedělní ráno a s ním další vydání tradičních Nedělních miniglos, které si znovu můžete přečíst již k nedělní snídani. Doufám, že vás tento týdeník nenaladí do horkého dne špatně. Ale i kdyby, díky snídaňovému časování je možné případné chmury v zárodku rozehnat dobrou kávou nebo kakaem. Dobrou chuť.

Policie se rozhodla začít kvůli předraženému nákupu letadel Casa stíhat bývalou ministryni obrany Vlastu Parkanovou. Postoj veřejnosti je ale v jejím případě jiný, než tomu je v případě hejmana Davida Ratha. Zatímco u Ratha se většina oslovených lidí shoduje v tom, že v jeho případě je odpovídající nepodmíněný trest, v případě Vlasty Parkanové převažuje názor, že by bylo postačující, kdyby jí soud za korupční jednání minimálně na deset let zakázal zpívat.
 
-----------------------
Podle vědců dochází u českých mužů ve zralém věku v poslední době stále častěji ke zvláštní anatomické anomálii: Na stará kolena se jim začínají zapalovat lýtka.
-----------------------
Na konferenci věnované budoucnosti Evropy vzbudil pozornost příspěvek výzkumného týmu z laboratoří CERN, ve kterém se uvádí, že při vědomí ekonomického i etického vývoje Evropy posledních desetiletí teoretičtí fyzici předpovídají postupný odklon společnosti od dosud uznávané teorie strun k praxi konopného provazu.
-----------------------
Světové burzy reagovaly výrazným růstem na nečekanou informaci, že euro bude pokračovat i s Řeckem. K určitým korekcím došlo v okamžiku, kdy se ukázalo, že nejde o účast Řeků v měnové unii, ale o jejich pokračování na fotbalovém Euru, kde Řekové nečekaně postoupili do čtvrtfinále. Řecké levicové politické síly se ovšem před volbami netají myšlenkou, že Řecko se letošního fotbalového Eura účastní naposledy a propříště už bude uvažovat výhradně o fotbalové Drachmě.
-----------------------
Protože se v České republice postupně při výběrových řízeních na všech krajích i na centrální úrovni ustoupilo od dříve tradičních "losovaček", přizpůsobit se musí i společnost Sazka. Ve sportce se proto od letošního července zcela přestane losovat a v daném sázkovém týdnu budou tažena ta čísla, která předloží finančně nejvýhodnější nabídku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.